Plante de apartament

#lacramioare #cultivre lacramioare #margaritar #cultivare margaritar #plante de apartament

Invata sa cultivi margaritare la ghiveci

Lacramioarele, plapande, delicate si cu un parfum diafan, te pot incanta daca inveti sa le cultivi corect. Atat in gradina, cat si in ghivece, in apartament, lacramioarele sunt foarte decorative. Iata ce trebuie sa faci:

E mai usor decat ti-ai fi imaginat

Sursa foto: avagabonde.blogspot.com

Lacramioarele nu au nevoie de mari eforturi pentru a fi cultivate, iar in cel mult o luna de la plantare te poti bucura de flori. In primul rand, trebuie sa tii cont ca margaritarul este o planta de camp, astfel ca prefera temperaturi de cel mult 20 grade Celsius. Asadar, stabileste in functie de acest lucru locul in care vei aseza ghivecele.

Pamantul in care vei planta bulbii trebuie sa fie ori turba, ori un amestec de pamant de flori si rumegus. Pamantul trebuie sa fie reavan, insa nu imbibat prea mult cu apa pentru ca risti sa omori planta inainte sa dea primele frunze. Lacramioarele au nevoie constanta de apa, insa umiditatea trebuie sa fie moderata.

Le poti cultiva toamna si daca plantezi bulbii la distanta de 3-4 saptamani unii de altii te vei bucura de flori frumoase si parfumate toata iarna si toata primavara.

Cum se planteaza

Inainte sa ii plantezi, inmoaie bulbii in apa calduta pentru ca ei sa se hidrateze bine. Se vor umfla un pic si se vor ingreuna. Fa o gaura in pamantul din ghiveci si introdu bulbul acolo, apoi astupa cam cu doua degete de pamant.

Uda bine pamantul, insa neaparat ghiveciul trebuie sa aiba orificii de scurgere, pentru ca altfel risti sa ineci planta. Lasa sa se scurga bine apa in exces.

Nu aseza ghivecele la fereastra, in bataia directa a soarelui, intrucat lacramioarele prefera locurile mai umbrite si mai racoroase.

Dupa doar o saptamana, vei observa deja mici plantute care ies din pamant. Apoi, dupa inca doua sau trei saptamani ai deja flori parfumate in ghivece. Lasa plantele in ghiveci chiar si dupa ce perioada de inflorire a trecut. In locul florilor vor aparea un fel de fructe mici, rosii, foarte decorative.

Tine cont ca margaritarele sunt plante toxice. Atat florile, cat si semintele, tulpinile, radacinile si frunzele sunt otravitoare, continand pana la 38 de substante toxice.

Sursa foto: heartofgoldandluxury.blogspot.com

Sursa foto principala: mrwallpaper.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului