Plante de apartament

#plante #plante suculente #aranjare plante # aranjare plante suculente

Modalitati geniale de aranjare a plantelor suculente vara aceasta

Plantele suculente au cateva avantaje majore: nu sunt pretentioase la conditiile de mediu, iubesc soarele si caldura, cresc fara probleme in lipsa apei, pot fi combinate in zeci de moduri si, poate cel mai important, cresc in orice cutie de conserva, ghiveci, tava, pahar, caserola sau jardiniera iti doresti.

Nu trebuie sa fii expert in gradinarit pentru a putea creste plante suculente. Afara sau in interior, iti va lua foarte putin timp sa le ingrijesti. Urmatoarele modalitati geniale de aranjare a plantelor suculente te-ar putea ajuta sa creezi o oaza de verdeata, culoare si texturi diferite la un loc.


Plante suculente in randuri

Sunt multe plante si flori care nu suporta sa creasca alaturi de alte "surate", ci se dezvolta doar daca sunt cultivate individual. Nu este si cazul plantelor suculente. Acestea adora sa convietuiasca in acelasi ghiveci, chiar daca fac parte din specii diferite. O modalitate geniala de aranjare a plantelor suculente este sa le asezi pe randuri, asa cum asezi straturile de blat si de crema in tort. Cu formele lor ciudate si nuantele speciale, plantele suculente vor crea un aranjament deosebit pentru terasa, gradina, balcon sau camera de zi.


Plante suculente si plante decorative prin frunze in acelasi ghiveci

Plantele suculente pot creste si impreuna cu alte plante decorative prin frunze. Alege plante care au un colorit deosebit, pentru a crea un contrast atractiv cu verdele suculentelor. Poti folosi un ghiveci mai mare pentru aranjamentul tau sau poti recurge la diferite alte recipiente neobisnuite, cum ar fi o fantana arteziana pe care nu o mai folosesti sau un container vechi.


Introdu elemente inedite printre plantele suculente

Orice element inedit poate fi adaugat printre plantele suculente, atat timp cat nu le este daunator. Te-ai intorsc cu scoici din vacanta de vara? Integreaza-le in aranjamentul tau pentru a crea un design spectaculos.



Pietricelele colorate, pietricelele de rau, pietrisul si bucatile mici de sticla pot constitui, de asemenea, o parte din aranjamentul tau, pe langa frumoasele plante suculente.



Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare