Plante de apartament

#plante de apartament otravitoare #dieffenbachia te poate ucide #plante letale #planta otravitoare #plante otravitoare #dieffenbachia #plante de apartament #plante toxice

Planta de apartament care te ucide in 5 minute! Si tu o ai in casa

Dieffenbachia este una dintre cele mai populare plante de apartament, insa putini sunt cei care stiu cat de periculoasa este. Ingerarea unei parti mici din aceasta planta, duce la moarte unui adult in maxim 5 minute, in timp ce un copil se poate stinge din viata dupa numai un minut.

Dieffenbachia este o planta asemanatoare cu ficusul. Aceasta este originala din padurile tropicale. Este o planta decorativa, cu frunze mari de culoare verde, iar in interior au pete albe. Este o planta populara in casele romanilor, multe persoane avand un ghiveci cu Dieffenbachia in sufragerie.

Planta este insa letala atat pentru oameni cat si pentru animalele de companie. Din acest motiv persoanele care au copii, dar si cele care au animale de companie este indicat sa nu creasca aceasta planta, deoarece este una dintre cele mai toxice plante din lume.

Doar mestecarea unei parti foarte mici a acestei plante cauzeaza dureri groaznice la nivelul gurii si in gat, urmate de umflarea cailor aeriene, ducand la sufocare. Odata inghitita otrava acestei plante actioneaza imediat asupra aparatului digestiv, provocand hemoragii interne. Alte simptome ale intoxicarii cu Dieffenbachia sunt: incapacitatea de articulare a cuvintelor, greata, voma si ameteala.

O poveste trista a devenit rapid virala pe internet. Micutul Esteban a murit dupa ce a bagat in gura o frunza de Dieffenbachia. "Fiul meu a murit din cauza acestei plante blestemate. Va rog sa cititi cu atentie. Copilul meu a murit pentru ca a pus in gura o frunza. I s-a umflat limba atat de tare incat s-a sufocat. Aceasta planta se gaseste in multe case si birouri. Este letala. Poate sa ucida un copil in numai un minut, iar in adult in cinci minute.", a scris mama acestuia pe retetele sociale.

Sursa foto: ourhouseplants.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului