Plante de apartament

#menta #lavanda #aloe vera #galbenele #musetel #ghiveci

Plante medicinale pe care le poti creste in casa

O mare parte din plantele medicinale pot fi crescute cu usurinta in interiorul casei tale, astfel incat sa te bucuri atat de aspectul lor, dar si de beneficiile pe care le au asupra starii tale de sanatate. Iata cateva dintre plantele care se pot dezvolta cu usurinta in interior si care vor da locuintei tale un aspect minunat si o aroma imbietoare.


Musetel


Musetelul se planteaza in mod normal primavara sau toamna, insa daca ai de gand sa tii ghiveciul in casa, aceasta regula nu mai are o importanta foarte mare. Musetelul iti va inveseli toate diminetile cu florile sale mici si albe, iar aroma sa placuta iti va inviora simturile.


Musetelul se planteaza in recipiente, de preferat, dreptunghiulare, intr-un sol uscat si se aseaza la o fereastra astfel incat sa primeasca suficienta lumina.


Dupa ce infloresc, florile de musetel se mai pastreaza pentru o perioada, iar apoi se taie cu ajutorul unei foarfece, se intind pe o coala de hartie si se aseaza intr-un loc uscat. Dupa cateva zile, acestea se pastreaza intr-un vas inchis etans si se utilizeaza sub forma de ceai, ori de cate ori este necesar.


Galbenele


Galbenelele sunt plante anuale   si pot fi si ele plantate si intretinute intr-un ghiveci in interiorul unei locuinte.  Acestea nu au pretentii ridicate fata de apa, insa este recomandat totusi sa fie udate putin la 4 – 5 zile. De asemenea, galbenelele nu au nevoie de foarte multa lumina, asadar nu este musai necesar sa le asezi la o fereastra, insa camera in care se afla trebuie totusi sa aiba o sursa de lumina naturala .


Aloe Vera


Aloe vera este o planta cu adevarat miraculoasa, iar daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile sale, ar fi bine sa ai in casa un ghiveci cu aceasta planta. Aloe vera se tine intr-o camera bine aerisita, dar ferita de curenti de aer . De asemenea, planta are nevoie de lumina, insa nu este recomandat ca aceasta sa fie asezata in plin soare.


Daca vara planta are nevoie de udari mai dese, iarna ar fi bine ca planta sa primeasca apa mai rar si in cantitati mai mici pentru ca temperaturile scazute si pamantul umed pot duce la putrezirea radacinilor.


Lavanda


Lavanda este recunoscuta pentru aroma sa puternica, dar foarte placuta si pentru proprietatile sale sedative. Daca ai probleme cu somnul, un ghiveci cu lavanda asezat in camera ta va fi cel mai bun remediu natural de care te poti bucura.


Lavanda are nevoie de foarte multa lumina, asa ca este necesar ca aceasta sa fie pozitionata in dreptul unei ferestre.


Menta


Menta, una dintre cele mai aromate plante medicinale este o adevarata incantare pentru orice persona pasionata de gradinarit. Aceasta se ingrijeste cu usurinta, nu este deloc pretentioasa, iar in plus, aroma ta te binedispune instantaneu si iti trezeste la viata toate simturile.


Menta are nevoie de o zona in care lumina patrunde cu generozitate, de un sol nisipos si de udari periodice, dar cantitatile de apa trebuie sa fie mici.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului