Plantele suculente sunt acele plante cu frunze groase. Ele sunt foarte rezistente datorita faptului ca retin multa apa pentru a face fata perioadelor de seceta. Sau mai exact pentru a rezista in zilele in care uiti sa le uzi. Suculentele sunt usor de crescut atat in apartament, cat si in ghiveci, in gradina.

Frumusetea acestor plante exotice se datoreaza in principal varietatii de forme si dimensiuni pe care o au, dar si florilor colorate pe care le au in perioadele de inflorire. Iata care sunt speciile de plante suculente frumoase si usor creascut in interiorul casei!

Plantele suculente au capacitatea de a retine apa in interiorul lor si sunt capabile sa se adapteze diferitelor medii si tipuri de clima, din acest motiv le putem creste cu usurinta in apartament.

Inainte de a cumpara un cactus, spre exemplu, trebuie sa evaluezi mediul sau de origine, intrucat acesta trebuie sa fie compatibil cu mediul in care vei pastra tu planta.

In general, plantele suculente prefera mediile cu un nivel scazut de umiditate, in vreme ce lumina e de preferat sa fie din abundenta. Cu toate acestea, fiecare specie de plante suculente are caracteristici specifice, care o diferentiaza: de fapt, fiecare tip de planta suculenta necesita temperaturi diferite, o intretinere diferita si un tratament specific al plantei in sine.

Dar care sunt speciile de suculentele mai usor de ingrijit intr-un apartament? Cu siguranta printre plantele suculente cele mai decorative vom regasi Mammillaria, de forma rotunda si cu flori colorate, Echinocactusul si Notocactusul, dar si alte plante suculente carnoase, care rezista bine la interior, asa cum este Echeveria.

Pentru a crea compozitii de plante suculente in acelasi ghiveci e important ca toate plantele puse la un loc sa aiba caracteristici similare de mediu.

 

Printre cele mai usor de cultivat plante suculentele in apartament si care te vor bucura si cu flori frumoase se numara Schlumbergera, sau Craciunelul, care infloreste de obicei in preajma Craciunului si rezista chiar si in zone din casa nu foarte luminoase.

Printre speciile cu flori cel mai usor de ingrijit se numara si Epiphyllum, de asemenea, cunoscut sub numele de Limba soacrei. Dimensiunile sale mari si florile rosii splendide o transforma intr-o planta foarte decorativa.  Astrophytum este, de asemenea, o planta suculenta in forma de stea, care face o floare galbena.

Si pentru cei care au spatiu limitat in casa exista soiuri perfecte precum Stapelia, adaptata pentru a fi cultivata pe pervazul ferestrei. Lithops sau „pietrele vii“amintesc exact de forma unei pietre.

 

Printre plantele suculente usor de crescut in interior mai gasim si Frailea, dar si Agave.

  •   2017-06-05
  •  

Articol scris de

Gabriela Ples

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.