Plante de apartament

#acvariu #acvaristica #plante de acvariu

Plantele de acvariu pentru incepatori

Pastrarea unui acvariu cu plante nu este un lucru deosebit de dificil pentru incepatori, singura conditie fiind ca persoana respectiva sa aiba cunostinte minime cu privire la speciile corespunzatoare de plante de acvariu.


Exista cateva lucruri de baza care includ lumina, dioxidul de carbon si diverse substante nutritive pentru ca plantele sa poata trai cat mai mult si sa arate impecabil.

Lumina potrivita pentru plantele de acvariu este cea normala, incandescenta si chiar si cea fluorescenta. Plantele de acvariu sunt create oricum pentru a fi obisnuite cu o cantitate minima de lumina, asa ca pot supravietui fara probleme doar cu lumina naturala , insa nu in bataia directa a soarelui (aceasta nu este benefica oricum nici pentru pesti).

De asemenea, dioxidul de carbon de care au nevoie este in general oferit in cantitati optime de catre pesti, insa daca ai impresia ca ai prea multe plante si prea putini pesti, poi achizitiona un tub accelerator de dioxid de carbon.


Tipuri de plante de acvariu


Este intotdeauna bine sa stii ce fel de plante ai un acvariu, mai ales in funcctie de marimea si inaltimea lor. Cele foarte scurte, ca un covor pentru acvariu au nevoie in general de mai multa lumina tocmai pentru ca sunt foarte mici. Cele mai populare plante „covor” sunt Water Wisteria si Glossostigma. Aceasta din urma trebuie tunsa atunci cand atinge 5 – 6 centimetri, lasand doar radacina si cel mult 4 frunze pe tulpina mica. Daca nu se tunde, partea de sus va umbri frunzele de jos care vor ajunge sa se descompuna.

Plantele de inaltime medie si mare sunt cele care ascund intr-o oacareca masura radacinile plantelor mici si care se regasesc de obicei asemenea unui buchet, mai ales daca sunt plantate in mijloc. Acestea par de multe ori ca plutesc si au nevoie de o cantitate mai mica de lumina, astfel ca nu este recomandat sa le combini pe cele tip „covor” cu plantele medii sau inalte.


Iata cateva plante destul de usor de ingrijit:


Hornwort: planta cu brunze bifurcate care par delicate, insa au o structura foarte puternica;
Fern Java: planta pare a fi o feriga si necesita ingrasamant pentru un aspect sanatos si roditor;
Amazon sword: planta inalta cu multe frunze de dimensiuni mari. Necesita lumina puternica si suficiente substante nutritive;
Java Moss: planta are nevoie ca radacinile sa ii fie fixate cu obiecte solide (pietre mari si substrat mult);
Anacharis Elodia: o planta pe care carasii aurii mici o adora;
Anubias: aceasta planta are o crestere foarte lenta si este preferata de un numar mare de pesti de acvariu .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare