Plante de apartament

#plantele in concediu #concedoiu #udare plante #plante de apartament #ingrijire plante

Pleci in concediu? Cum sa-ti protejezi plantele pentru a nu se ofili

Plantele de apartament pot avea de suferit in perioada concediilor, daca nu are cine sa le ingrijeasca cat esti plecat. Pentru a preveni ca plantele tale sa se ofileasca poti apela la cateva trucuri simple ce le va permite plantelor sa-si ia singure necesarul de apa zilnic. Iata cum te poti asigura ca plantele tale de apartament se vor hidrata chiar si in cele mai toride zile de vara!

1. Metoda sforii

In cazul plantelor de dimensiuni mici poti apela la metoda sforii. Aceasta cinsta in introfucerea unei sfori in pamantul in care este plantata floarea si scoaterea unui capat al acesteia prin gaurile din josul ghiveciului. Adauga apoi ghiveciu intr-un alt vas, plin cu apa si asigura-te ca sfoara este suficient de lunga pentru a ajunge pana la baza acestui. Astfel, prin intermediul sforii, planta isi va trage atata apa cat are neoie pentru a supravietui cat tu esti plecat in vacanta, si nu o poti uda regulat.

Aceasta metoda le va asigura palntelor tale umiditatea de care au nevoie de la cateva zile pana la doua saptamani, in functie de dimensiunea vasului cu apa.

2. Metoda sticlei

O alta metoda simpla, dar eficienta, in cazul ghivecelor mari este sa apelezi la o sticla. Scoate dopul sticlei, si formeaza doua sau trei gauri in acesta cu ajutorul unei bucati de metal incins. Umple apoi sticla cu apa si inchide bine dopul. Tot ce mai trebuie sa faci este sa introduci sticla, cu dopul in jos, in gheceiul cu plante. In functie de dimensiunile ghiveciului poti opta pentru o stica de jumatate de litru, de un litru sau de doi litri.

Aceasta metoda le va asigura palntelor tale umiditatea de care au nevoie pentru o saptamana sau chiar doua.

Sursa foto principala: pluska.sk

  •   2017-06-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii