Plante de apartament

#ingrijire #Rhipsalis #Phipsalis Capilliformis #cacturs #ingrijire rhipsalis

Rhipsalis, cactusul agatator

Daca iti doresti sa iti infrumusetezi locuinta cu o planta usor de intretinut, iubitoare de lumina, cu flori si fructe decorative, Rhipsalis este alegerea potrivita. O specie de cactus cu ramuri moi si subtiri, Rhipsalis este ideal pentru apartamentul tau!


Ce este Rhipsalis

Rhipsalis, pe numele stiintific Phipsalis Capilliformis, este o specie de cactus de dimensiuni mijlocii. Este ideal pentru ghivecele atarnate, care pot fi agatate atat in gradina, cat si in balcon, in zonele cu multa lumina.

Are lastari ramificati, subtiri si cilindrici, care produc numeroase flori si fructe decorative. La inceputul primaverii, la varfurile lastarilor apar numeroase flori albe, sub forma de clopotei. Fructele de Rhipsalis au forma de mure, de culoare alba.


Cum ingrijesti cactusul Rhipsalis

Lumina. Cactusul Rhipsalis se dezvolta cel mai bine in spatiile bine luminate, cu mult soare pe tot parcursul zilei. Este insa indicat sa nu fie lasat la lumina directa a soarelui, deoarece frunzele se pot arde.

Planta tolereaza si soarele de iarna, insa in sezonul rece ghivecele cu Rhipsalis ar trebui sa fie plasate la 50 de centimetri de o fereasta. Pe parcursul sezonului cald, cactusul poate sta in gradina, intr-un loc cu lumina. Cand temperatura exterioara atinge 15 grade, cactusul trebuie mutat in casa.

Sol. Solul pentru cactusul Rhipsalis trebuie sa fie bine drenat si sa fie bogat in minerale. Pentru a permite drenarea apei, este bine ca Rhipsalis sa stea in ghivece din ceramica, care retin umezeala. In plus, pamantul din ghivece trebuie amestecat din cand in cand cu granule de argila, perlita si rumegus.

Apa. In sezonul cald, cactusul Rhipsalis trebuie udat cu moderatie, astfel incat solul sa fie in permanenta umed. In sezonul rece, se recomanda ca planta sa nu mai fie udata deloc. Udarea se va relua primavara, atunci cand apar primii boboci.

Fertilizare. Cactsul Rhipsalis trebuie fertilizat lunar, din aprilie pana in septembrie. Cactusii transplantati recent nu trebuie fertilizati in primele opt saptamani.

Daunatori. Cactusul Rhipsalis este atacat de paianjenul rosu comun si de diferite diaspididae. Dintre maladii, este mai predispus la putregaiul radacinilor si putregaiul cenusiu.

Sursa foto: wittsnursery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului