Plante de apartament

#plante care purifica aerul #aer curat #iedera #ficus #aloe

Top 3 de plante care iti purifica aerul din incapere pe loc

De praf si de substante toxice nu putem scapa niciunde! De aceea, specialistii ne recomanda sa optam pentru solutiile naturale de filtrare a aerului, care pot fi uneori mai eficiente chiar decat aparatele de improspatare a aerului. Iata mai jos trei plante care asigura caminului tau un aer mai curat!

 

1. Iedera

Numarul 1 in topul celor mai eficiente plante pentru filtrarea aerului, conform NASA, este iedera. Planta purifica aerul de toxine in proportie de 60% in doar sase ore dupa ce o aduci in casa! De asemenea, poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se gaseste frecvent in vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc, detergenti si fum de tigara.

In plus, iedera este o planta usor de intretinut, se adapteaza usor si prefera temperaturi moderate, la fel ca si cantitatea de lumina.

2. Aloe Vera

Cercetarile arata ca noua aparate de improspatarea aerului fac cat o planta Aloe Vera. Aloe vera filtreaza aerul din casa de benzen si formaldehide, substante emanate de produsele chimice de curatat sau vopseluri.

In cazul in care cantitatea substantelor nocive aflate in aer devin excesive, aloe te avertizeaza: frunzele plantei afiseaza pete maronii.

Planta este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, fiind considerata un adevarat „tamaduitor“ (extractul de aloe reduce inflamatiile, calmeaza arsurile pielii sau trateaza ranile superficiale).

3. Ficusul

Datorita capacitatii sale de a elimina formaldehida “ascunsa” in tapet, mobila sau zugraveala, Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile in care exista mocheta, pentru ca absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul utilizat pentru a o lipi.

Are nevoie de lumina, insa nu ii merge bine in soare direct. Nu il uda in exces. Cand incepe sa piarda frunze, inseamna ca ceva nu ii e pe plac: fie are prea multa apa, fie ii lipseste lumina, fie sta in frig.

Planta nu trebuie tinuta in casa daca ai animale de companie sau copii mici, intrucat frunzele ei pot fi otravitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului