Plante de apartament

#plante de apartament #ingrijire plante #trandafiri #trandafiri in miniatura

Trandafiri in miniatura: sfaturi de crestere in apartament

Cea mai simpla cale de a te bucura de trandafiri in apartament este sa optezi pentru soiul Rosa chinesis Minima. Planta iti daruieste trandafiri in miniatura superbi, este foarte productiva si nu necesita ghivece de mari dimensiuni.

Daca vei pune in aplicare urmatoarele sfaturi de ingrijire a trandafirilor in miniatura, poti ajunge sa te bucuri de planta chinezeasca in toata splendoarea ei. Trandafirii de mici dimensiuni pot creste pana la 60 de cm inaltime in apartament, fiind in general usor de intretinut, vigurosi si rezistenti.


Plantarea trandafirilor in miniatura

Planteaza trandafirii in miniatura in ghivece cu diametrul de 15 - 20 centimetri, care sa contina gauri de drenaj. Imprastie pamantul din jurul radacinii plantei catre marginile ghiveciului, astfel incat radacina sa ramana expusa, apoi adauga in spatiul format vermiculita si ferlita, doua minerale care ajuta trandafirii chinezesti Rosa Minima sa creasca in conditii optime.

Poti gasi sol imbunatatit cu cele doua substante la aproape orice florarie. Apasa bine cu degetele solul din jurul radacinii, astfel incat sa nu ramana nicio perna de aer.


Pozitionarea trandafirilor in miniatura

Ai grija sa asezi ghivecele cu trandafiri in miniatura orientate spre Sud sau Vest, in dreptul unei ferestre luminate. Expunerea zilnica de minimum 6 ore la soare este recomandata de botanistii Universitatii de Stat din Iowa pentru inflorescente superbe. De asemenea, este bine sa rotesti ghivecele saptamanal, astfel incat planta sa infloreasca uniform. Temperatura de 15 grade C sau mai ridicata este ideala pentru trandafirii miniaturali crescuti in casa.


Udarea si fertilizarea trandafirilor in miniatura

Este foarte important sa uzi regulat trandafirii in miniatura. Pentru a le verifica umiditatea, este bine sa introduci un deget 2,5 cm in sol. Daca pamantul este uscat, inseamna ca este momentul sa uzi planta. Nu folosi pulverizatorul pentru a uda trandafirii chinezesti, este recomandat sa torni apa direct in sol, fara sa uzi frunzele, pentru a evita mucegaiul.

Pentru a mentine umezeala optima in incapere, poti folosi un umidificator de camera, care sa mentina frunzele verzi si sanatoase. De asemenea, adaugarea unui fertilizator pe baza de potasiu, de 2-3 ori pe luna in perioada de inflorire, poate stimula cresterea armonioasa a trandafirilor frumos colorati.

Indeparteaza mugurii uscati, frunzele uscate si tijele putrezite cu o foarfeca de gradina, pentru a preveni imbolnavirea trandafirilor in miniatura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului