Udarea plantelor este esentiala pentru buna dezvoltare a acestora. Plantele de apartament au insa nevoie de udari regulate, iar in sezonul rece acestea trebuie udate mai rar. Iata 3 sfaturi de care trebuie sa tii cont in sezonul rece:

Tine cont de tipul plantei

Fiecare planta are nevoi diferite in ceea ce priveste umiditatea solului. In timp ce cactusii au nevoie de un repaos si uari foarte rare, alte plante au vevoie de udari o data la doua-tre zile.

Uda plantele doar cand este necesar

In timpul iernii este bine sa lasi solul sa se ususce complet inainte de a-l uda iar. Ai grija insa sa nu le lasi cu solul uscat pentru o perioada lunga de timp deoarece se vor usca. Acorda o atentie deoseita plantelor pe care le tii in apropierea caloriferului sau a altei surse de caldura, deoarece apa din ghivecele acestora se va evapora mult mai repede.

Uda plantele cu apa la temperatura camerei

Nu uda niciodata plantele cu apa direct de la robinet. In timpul iernii aceasta apa este foarte rece, iar temperatura scazuta poate duce la uscarea acestora. Pune apa in bidon si las-o sa stea o zi in camera in care tii plantele.

Sursa foto: floridelux.ro

  •   2015-10-08
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.