Plante de apartament

#plante #umiditate #plante baie #Spathiphyllum #Columnea #Caladium

3 plante pe care le poti creste in baie

Fiind un mediu cald si umed, baia este neprielnica pentru majoritatea plantelor. In ultimii ani, designerii incurajeaza totusi decorarea bailor cu plante. In aceste conditii, este bine sa stii ca exista cateva plante care se pot acomoda intr-o baie mica , cu putina lumina si cu un grad crescut de umiditate.



1 Spathiphyllum


Crinul pacii sa Spathiphyllum este o planta careia ii place umezeala. Pamantul plantei nu tebuie sa se usuce complet intre doua udari. Cu toate aceste este bine ca la suprafata pamantul sa fie aproape uscat cand se face urmatoarea udare. Perioada de udare difera in functie de anotimp intre 1 si 3 zile. Cea mai buna metoda de a sti la cat timp trebuie udata planta este verificarea solului cu degetul.

Deoarece este o planta care iubeste umezeala se recomanda ca frunzele acesteia sa fie pulverizate cu apa zilnic sau la interval de doua zile.
Crinul pacii nu trebuie tinut in bataia directa a soarelui pentru a se dezvolta corespunzator. Razele soarelui vor duce la arderea frunzelor. In mod natural, acesta creste la umbra copacilor, ceea ce inseamna ca un mediu propice de dezvoltare ii ofera aceste doua conditii.

Atunci cand este in crestere, ar fi bine ca planta sa fie fertilizata o data pe luna. Opteaza pentru un produs lichid si dilueaza-l cu mai multa apa decat se recomanda pe eticheta. Un ingrasamant prea puternic va duce la arderea radacinilor.


2
Columnea


Speciile cele mai cultivate de Columnea cresc, in general, sub forma unor plante agatatoare. Frunzele sunt ovale, de culoare verde stralucitor, adesea acoperite cu peri albi. Primavara, planta face numeroase flori solitare, de forma tubulara, de culoare rosie sau in tonuri care merg de la galben la rosu.

Fiind o planta originara din paduri tropicale , Columnea are nevoie de caldura si umiditate multa. Se tine la temperatura camerei, ferita de curent si bataia directa a soarelui.

Pe timpul verii planta trebuie udata cu regularitate (2 ori pe saptamana), pe durata iernii frecventa udarilor va fi redusa (odata la 2 saptamani). In perioada de vegetatie, in apa de udat se poate adauga un ingrasamant pentru plante cu flori, odata la 2 saptamani.Dupa trecerea perioadei de inflorire, planta se poate tunde si transplanta .


3 Caladium


Caladium este o planta perena care se remarca prin aspectul decorativ al frunzelor. Frunzele in forma de inima au interiorul patat cu alb si nervurile in nuante de rosu. Este usor de cultivat, fiind o planta tropicala originara din zona raului Amazon, Brazilia.

Caladium bicolor este o planta deosebit de pretentioasa, iubitoare de caldura, vara necesitând temperaturi de 26-28 grade Celsius, iar iarna de 16-18 grade. Scaderea temperaturii sub 16 grade determina defolierea plantei.

Nu este deci de mirare ca iubeste mediul cald, umbros si umed, fiind cultivata ca si planta ornamentala, datorita frunzelor sale care au o culoare obtinuta prin combinarea nuantelor de verde, alb, roz sau rosu. Solul trebuie sa fie bogat si mentinut umed, dar cu drenaj bun. Daca este de calitate slaba, adauga ingrasamant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare