Plante de apartament

# plante irigare # plante apa #plante rezistente #plante

3 plante pe care nu trebuie sa le uzi des

Esti o persoana ocupata, care are multe probleme pe cap, dar vrei sa ai in casa cateva plante rezistente, care sa nu necesite o atentie deosebita si udari frecvente? Atunci iata o lista cu cele mai frumoase plante care nu au nevoie de o ingrijire speciala si care pot rezista fara apa pana la doua saptamani.

Ficus 

Exista 800 de soiuri diferite de ficus, insa cele speciale pentru apartament sunt, in general, foarte usor de ingrijit.

Ficusul de apartament se multumeste cu udari rare, mai ales daca sunt pozitionate intr-un loc in care au suficienta lumina si aer proaspat. Fereste ficusul de razele puternice ale soarelui si nu va fi nevoie sa il uzi de mai mult de o data pe saptamana, chiar si in sezonul cald.

De asemenea, daca plantezi ficusul intr-un sol lutos, care mentine foarte mult timp umezeala, poti mari si mai mult distanta dintre udari.

Cactus

Cactusul este singura planta care adora seceta si care are nevoie doar de cateva lingurite de apa, o data la 4 - 5 saptamani, in timpul verii. Cu cat ii uzi mai mult si mai des, cu atat sansele ca planta sa putrezeasca sunt mai mari. Daca uiti sa il uzi, cactusul va fi o planta fericita, care se va dezvolta cu usurinta, mai ales daca o vei aseza intr-un loc cu mult soare.

Dracaena

Planteaza dracaena intr-un amestec de nisip, turba si pamant pentru flori, astfel incat arborele sa reziste fara apa chiar si pana la 8 - 9 zile. Daca ai rabdare, poti scufunda ghiveciul intr-un lighean cu apa la temperatura camerei. Este recomandat ca apa din lighean sa aiba aproximativ 6 centimetri si sa scufunzi ghiveciul timp de aproximativ 10 minute. Repeta acest pas o data la doua luni (exceptand sezonul rece). In rest, nu trebuie decat sa uzi pamantul in mod obisnuit, fara scufundare. O alta varianta este sa adaugi cate 50 - 70 de ml de apa in farfuriuta ghiveciului, astfel incat apa sa ajunga direct la radacinile plantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului