Plante de apartament

#plante #flori #ghivece #amenajarea gradinii #flori ghiveci

5 greseli de evitat in ingrijirea plantelor din ghivece

Apa, lumina, spatiul sunt cateva dintre nevoile de baza ale plantelor pe care le cresti in ghivece. Pentru a se dezvolta in mod armonios, este bine sa ai grija de ele pe tot parcursul anului si sa le oferi conditii propice de crestere. Iata cateva greseli, pe care este indicat sa le eviti, pentru ca plantele din ghivece sa fie mereu frumoase si sanatoase.


1. Nu uda florile excesiv

Este adevarat ca florile, pentru a se dezvolta corespunzator, au nevoie de apa si de lumina. Insa excesul poate fi daunator. Asadar, nu pune prea multa apa florilor, intrucat le poti ineca. Daca nu stii cat de des ar trebui udate florile din ghivece, asteapta pana cand acestea dau semne ca au nevoie de apa. Atinge radacina plantelor; daca aceasta este inca uda, inseamna ca florile nu trebuie udate. De obicei, florile sunt udate o data pe saptamana sau de doua ori, in zilele calduroase de vara.


2. Nu folosi apa rece

Pentru ca plantele sa reziste cat mai mult, este important sa fie bine ingrijite. Prin urmare, nu este recomandat sa uzi florile folosid apa rece, ci apa la temperatura camerei. In acest sens, este bine sa umpli doua-trei sticle cu apa, cu doua zile inainte de udare.


3. Evita supraexpunerea la soare sau zonele foarte umbroase

Lumina este al doilea element de care plantele au nevoie pentru a creste frumos. De altfel, exista putine flori care se dezvolta armonios la umbra. In general, florile au nevoie de lumina din belsug, in special cele cu frunze colorate. Evita insa expunerea constanta in bataia directa a razelor de soare, intrucat soarele puternic de vara, de pilda, va determina uscarea frunzelor.


4. Nu tine florile in casa tot anul

In momentul in care temperatura de afara iti permite, este recomandat sa scoti florile la aer. O scurta ploaie de primavara si lumina soarelui le va face bine, iar plantele vor capata energie penru a face fata iernii. Atentie, totusi, la soarele puternic, care poate fi daunator pentru plante.


5. Nu folosi ghivece mici

Plantele au nevoie de spatiu pentru a creste. Este recomandat sa pastrezi florile in ghiveciul in care le-ai cumparat, insa nu mai mult de un an de zile. Dupa aceasta perioada, planta incepe sa se dezvolte si are nevoie de mai mult spatiu. In momentul in care radacinile incep sa iasa din ghiveci, este un semn clar ca ar trebui sa schimbi vasul.

Sursa foto: rustica.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului