Plante de apartament

#Cactusul de Craciun #plante #plante de apartament #plante pentru incepatori #filodendron curgator #scindapsus #arborele de jad

5 plante de apartament pentru incepatori

Unele plante "greu de ucis" sunt perfecte pentru incepatori, care nu au prea mult timp sa le ingrijeasca si tind sa uite cand le-au udat ultima oara.

Daca vrei sa te bucuri de efectul plantelor asupra aerului din locuinta si asupra psihicului tau cu un efort minim, incearca una dintre plantele de apartament pentru incepatori.


Arborele de jad (Crassula ovata)

Avantajul principal al acestei frumoase plante decorative este faptul ca frunzisul sau devine tot mai atragator pe masura ce planta se maturizeaza. Nu are nevoie de expunere directa la soare si nici de apa zi de zi.

Necesita atentia ta cam odata pe saptamana, pentru a fi udata usor, iar alaturi de avantajul estetic, este considerata si o planta norocoasa.


Scindapsus (Epipremnum aureum)

Cu frunze frumoase, in forma de inima, scindapsus este una dintre plantele care tolereaza conditiile de luminozitate redusa fara probleme. Este preferata de multi ca planta pentru un ghiveci suspendat si este renumita pentru abilitatea sa de purificare a aerului.


Filodendronul curgator (Philodendron scandens)

Una dintre varietatile de filodendron cu adevarat usor de ingrijit, aceasta planta recomandata incepatorilor rezista bine in conditiile in care uiti sa o uzi la timp. Daca observi ca se paleste, ofera-i apa si isi va reveni in forma rapid. Nu se dezvolta prea mult, astfel incat nu-ti va ocupa mult spatiu indiferent de locul in care alegi sa o pui.


Cactusul de Craciun (Schlumbergera)

Originar din Brazilia, acest cactus este una dintre speciile cele mai decorative si este cultivat pentru florile sale colorate. Prefera un loc insorit si o udare saptamanala este suficienta pentru a-l mentine in forma.


Zamioculcas zamiifolia

Aceeasta planta exotica nu are nevoie de ingrasaminte, de lumina multa sau de udare frecventa. Este una dintre cele mai bune alegeri atunci cand cauti plante de apartament pentru incepatori, care sa nu se ofileasca atunci cand sunt neglijate temporar. Creste pana la maxim 90 cm si merita atentia ta atunci cand cauti plante "greu de ucis".



Sursa foto: siu.edu, bidorbuy.co.za, lemiepiante.it, thegardenhelper.com, srgc.org.uk, brookfieldgardencentre.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare