Plante de apartament

#aloe #plante de apartament #plante de interior #pothos

5 plante de interior care rezista si cand le neglijezi

Ti-ai dori sa incluzi in decorul casei tale plante de interior, insa ti-e teama ca nu le vei ingriji corespunzator si le vei privi murind? Avem o veste excelenta pentru tine: poti opta pentru cateva specii de plante care rezista chiar si atunci cand le neglijezi, astfel ca rareori vei vedea o frunza ofilita in foliajul lor.

Daca nu crezi ca esti tocmai cea mai pregatita persoana in a ingriji plante de interior pretentioase, alege unele rezistente, care au mecanisme uimitoare de surpravietuire, chiar si in conditii dificile.


1. Iedera englezeasca

Prima planta de interior care nu are nevoie de prea mult ajutor pentru a se mentine "in forma" este iedera englezeasca, o varietate extrem de eleganta si rezistenta, careia ii place solul umed spre uscat si apreciaza un mediu ambient racoros. Pana si inmultirea ei este floare la ureche: pur si simplu tai o parte din tulpina si o introduci in pamant. Daca uiti sa o uzi zile in sir, o vei gasi tot verde si fericita.


2. Arborele de jad

Arborele de jad, pe numele sau stiintific Crassula ovata, este o planta suculenta si extrem de usor de ingrijit, cu frunze groase si lucioase. In plus, longevitatea sa este uimitoare: poate rezista pana la 20 de ani, avand o crestere foarte lenta.


3. Arborele de cauciuc

Arborele de cauciuc este o planta extrem de usor de crescut in interior, care creste considerabil in inaltime si are frunze groase si extrem de rezistente. Nu trebuie sa il uzi prea des (ii place sa aiba pamantul uscat intre doua udari), insa ai grija sa il asezi intr-o zona bine luminata.


4. Pothos

Photos este o superba planta de interior, cu trei calitati deloc de neglijat: nu sufera cand uiti sa o uzi, nu necesita toaletare frecventa si absoarbe impuritatile din aer. In plus, se simte excelent la temperatura normala a camerei si are nevoie de luminozitate medie.


5. Aloe

Planta de Aloe este extrem de usor de ingrijit, intrucat ca toate varietatile suculente, prefera solul mai uscat (deci este bine sa uiti de udarea ei in fiecare zi). Speciile mai mici, precum Aloe Vera, se simt excelent in spatii mici si bine luminate.



Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului