Plante de apartament

#boli #plante de apartament #daunatori

6 semne ca plantele sunt bolnave

Spre deosebire de oameni, care isi pot manifesta tristestea si starea de rau prin cuvinte si gesturi, plantele au la dispozitie doar aspectul exterior pentru a te avertiza ca ceva este in neregula cu ele. Invata sa descifrezi semnele de tristete si boala ale plantelor, pentru a le ajuta rapid.


1. Pete maronii pe frunze

Petele maronii care apar pe frunzele plantelor iti dezvaluie faptul ca nu au suficient de mult aer la dispozite pentru a respira optim. Petele usor mai inchise pe margini sunt cauzate de o ciuperca. Pentru a remedia problema este indicat sa tai toate frunzele patate, sa lasi o distanta mai mare intre plante si sa aerisesti frecvent spatiul in care sunt amplasate.


2. Frunzele se ofilesc

Ai observat ca frunzele plantelor incep sa-si piarda din vigoare, se inmoaie si se ofilesc? Acesta este un semn care iti dezvaluie faptul ca plantele trec de la un soc la altul. Uscarea excesiva a solului, apoi udarea excesiva a solului cauzeaza ofilirea frunzelor, de aceea este important sa uzi constant plantele.


3. Varfurile frunzelor sunt uscate

Varfurile frunzelor se usuca in momentul in care planta primeste prea mult fertilizator, temperaturile sunt prea mari si aerul prea uscat. In lunile calduroase de vara, incearca sa muti plantele pe balcon sau intr-un spatiu in care pot beneficia de racoare si mai multa umezeala.


4. Frunzele sunt uscate, arse

Este adevarat ca cele mai multe plante sunt iubitoare de lumina si de soare, insa orice exces le poate imbolnavi. De exemplu, daca observi ca frunzele sunt uscate si isi pierd din stralucire, inseamna ca ai tinut planta direct in razele soarelui. Taie frunzele uscate si muta planta intr-un loc luminos, dar ferit de razele puternice ale soarelui.


5. Frunzele sunt galbene si cad

Obisnuiesti sa uzi plantele din belsug? Atunci este posibil sa le imbolnavesti fara sa vrei. Udarea excesiva a plantelor face ca apa sa nu se dreneze corespunzator, iar radacinile incep sa putrezeasca. De aici si pana la ingalbenirea si caderea frunzelor nu mai este decat un pas mic. Incearca sa schimbi ghiveciul plantei cu unul care are un sistem mai bun de drenare. De asemenea, uda planta cu cantitati mici de apa.


6. Planta are frunze din belsug, dar nu are flori

Daca ai plante cu flori, insa inflorescentele sunt putine si mai mici decat de obicei, iar foliajul este abundent, este semn ca administrezi prea mult fertilizator pe baza de nitrogen. Incerca sa folosesti fertilizator doar o data pe luna, pentru a stimula inflorirea.



Sursa foto: bobvila.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului