Plante de apartament

#secrete florari #flori in vaza #secrete #flori #prospetime flori

8 secrete pe care niciun florar nu ti le spune

Fie ca vrei sa cumperi flori pentru a le darui unei persoane dragi sau pentru a-ti decora casa cu acestea, exista cateva lucruri pe care niciun florar nu ti le spune. De pilda, cum sa prelungesti durata de viata a acestora sau in ce zi gasesti cele mai ieftine si mai frumoase flori. Iata opt trucuri pe catre trebuie sa le stii si tu.

1. Luni gasesti cele mai proaspete flori

Majoritatea florariile refac stocurile de flori luni dimineata si vineri seara sau sambata dimineata. Aceastea sunt zilele in care gasesti cele mai praspete si mai frumoase flori.

2. Nu aseza florile la fereastra

Chiar daca obtii un efect vizual de milioane, florile asezate la fereastra vor muri in cel mult doua zile. Florile in vaza trebuie ferite de razele directe ale soarelui si tinute intr-un loc umbros al camerei.

3. Trucul care face ca florile sa dureze mai mult

Florile in vaza vor dura mai mult daca le tai coditele cu un cutit foarte bine ascutit. Ai grija insa ca taietura sa fie oblica.

4. Nu ai conservant? Foloseste suc!

Daca nu ai conservant pentru flori, poti folosi suc. Amesteca o parete de 7Up si 3 parti de apa. Adauga doua-trei picaturi de clor si amesteca foarte bine. Florile tale vor rezista mai mult.

5. Spala foarte bine vaza

Este foarte important sa speli foarte bine vaza cu apa si detergent de vase in momentul in care schimbi apa. In caz contrar, bacteriile vor ramane pe peretii vasului si se vor inmulti rapid in noua apa, contaminand-o. Apa contaminata scurteaza perioada de viata a florilor.

6. Nu folosi foarfece care strivesc coditele

Folosesti o foarfeca veche de gradinarit, sau una clasica, ce striveste coditele florilor in momentul in care le taie? Renunta la acestea! Cumpara o foarfeca de gradinarit, de buna calitate sau foloseste un cutit bine ascutit. In acest fel porii prin care florile isi iau apa nu se vor astupa, prelungind astfel durata de viata a acestora.

7. Nu folosi apa rece

Nu folosi apa rece pentru plantele tale. Asa cum tie nu iti plac baile reci, nici plantelor tale nu le plac. Pune florile in apa calduta, la temperatura camerei si nu direct de la robinet sau, mai rau, din frigider.

8. Florile nu se uda singure!

Chiar daca mai au apa in vaza, este important sa o schimbi cel mult o data la doua zile. Florilor le place apa proaspata nu cea statuta in care se aduna o multime de bacterii.

Surse foto: pexeles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare