Plante de apartament

#plante de interior #plante de apartament #ingrijire plante

9 plante pe care toata lumea trebuie sa le aiba in apartament

Exista o multime de motive pentru a aduce plantele in apartament - de la purificarea aerului si pana la obtinerea unui aspect primitor si plin de viata. Cu toate acestea, pentru multi dintre noi, ingrijirea plantelor de apartament poate fi o provocare, mai ales atunci cand spatiul si lumina sunt limitate. Iata cateva plante speciale si foarte rezistente, perfecte pentru apartamente si usor de intretinut.

Iedera dracului (Epipremnum Aureum)

Aceasta planta cu frunze verzi este ideala pentru a fi agatata pe pereti si a adauga accente vii in partea de sus a apartamentului tau. In plus, proprietatile de purificare ii permit sa absoarba si sa elimine toxine cum ar fi formaldehida care se regaseste in obiectele obisnuite de uz casnic cum ar fi covoarele. Aceste plante pot supravietui chiar si in conditii de iluminare redusa, lumina, insa, influentand intensitatea culorii frunzelor.

Limba soacrei (Sansevieria Trifasciata)

Limba soacrei sau Sansevieria Trifasciata este una dintre cele mai toleranta plante de apartament. Ea poate rezista saptamani intregi fara a-si pierde forma si prospetimea. Sansevieria Trifasciata prospera in medii cu lumina si apa putina, avand capacitatea de a purifica aerul si a elimina toxinele precum formaldehida si benzenul.

Zamioculcas (Zamioculcas Zamiifolia)

Zamioculcas Zamiifolia provine din Zanzibar, o tara situata in Afriac de Est, si este considerata planta viitorului. Este o planta mica care necesita udare doar de trei ori pe luna si care nici nu atrage daunatori.

Pana Cocosului (Aspidistra Elatior)

Aspidistra Elatior se remarca prin frunzele de un verde intunecat si adauga stralucire si frumusete oricarui colt lipsit de lumina. Se simt bine in conditii de iluminare redusa si pot supravietui cu foarte putina apa si cu un sol sarac.

Cactusii

Cactusii sunt disponibili in tot felul de forme si dimensiuni, fiind foarte usor de ingrijit. Ei pot supravietui cu foarte putina apa, dar au nevoie de soare. Daca aveti o fereastra disponibila, se vor simti minunat oferindu-va flori absolut superbe.

Plantele suculente

Plantele suculente au devenit foarte populare in ultima vreme datorita aspectului lor dar si a faptului ca sunt indestructibile. Tot ce au nevoie pentru a supravietui este un pic de soare si apa doar o data la doua luni.

Planta-paianjen (Chlorophytum Comosum)

Chlorophytum Comosum este o planta care are nevoie de putina lumina si se propaga de la sine prin lastari. Aasadar, daca vrei o planta abundenta, Chlorophytum Comosum este ceea ce iti trebuie. In plus, radacinile ei se descurca foarte bine chiar daca sunt aglomerate.

Bambusul

Bambusul are nevoie doar de apa si umbra pentru a supravietui. Pe langa aspectul sau extraordinar, el este menit sa creeze si un mediu de viata benefic, fiind considerat o planta feng shui, simbol al apei, lemnului si pamantului. Asezat intr-un vas potrivit, se poate completa cu foc si metal pentru a obtine echilibrul tuturor celor cinci elemente.

Ficus (Ficus benjamina)

Daca ai un loc pentru un copacel, atunci Ficus benjamina este ceea ce a trebui sa pui in el. Cunoscut si sub denumirea de smochin plangator sau ficus imletit, Ficus benjamina este o planta atractiva care necesita ingrijiri minime. Cu toate acestea, trunchiul impletit nu apare in mod natural. Cand planta este tanara, trunchiurile sale multiple pot fi tesute impreuna pentru a creste intr-o impletitura permanenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare