Plante de apartament

#amaryllis #plante de apartament #crinul iernii #ingrijire Amaryllis

Amaryllis, crinul iernii. Invata cum sa il cresti in casa ta!

Putine flori de iarna iti pot infrumuseta casa asa cum o poate face Amaryllis, crinul de iarna. Bogatia sa coloristica si florala este de natura sa dea o nota de caldura tropicala in interiorul locuintei, fiind o planta decorativa perfecta pentru un camin intim. Iata cum poti cultiva floarea in casa ta!

Amaryllis belladona este o planta originara din Africa de Sud. La prima vedere, in florarie s-ar putea ca tija ei lipsita de frunze sa nu iti faca o impresie extraordinara, dar merita cu desavarsire sa ii oferi un loc in casa. Este o planta de ghiveci destul de rezistenta, care pe timpul primaverii si verii poate sa stea si afara, in gradina sau pe terasa casei tale.

Ingrijirea crinului de iarna

Cel mai simplu mod de a-ti procura un crin de iarna este sa verifici ofertele florariilor si magazinelor horticole din apropiere. Perioada in care cele mai multe magazine se aprovizioneaza cu crini de iarna este cea cuprinsa intre septembrie si februarie. Planta este una cu bulb, fiind asezata intr-un ghiveci de dimensiuni medii. Va avea nevoie de udari regulate, dar cu apa putina, pentru a nu risca sa deteriorezi bulbul.

Pozitioneaza-l la lumina

In momentul in care planta va intra in casa ta va trebui sa ii gasesti o zona bine luminata, dar ferita de bataia directa a soarelui. Solul sau trebuie pastrat moale si afanat, schimbarea pamantului facandu-se odata la doi ani, pe perioada verii.

Temperatura ideala

Pentru a te bucura pe deplin de frumoasele flori de Amaryllis trebuie sa mentii planta la o temperatura constanta de 20-25 de grade, mai ales in perioada de dinainte exploziei bobocilor. Odata prima floare deschisa, Amaryllis isi poate deschide restul de pana la cinci boboci si la interval de cateva ore. Dupa ce florile elegante s-au deschis, este recomandat ca planta sa fie amplasata intr-o camera usor mai racoroasa pentru ca florile sale sa dureze cat mai mult.

Curata crinul

Odata scuturate florile crinului de iarna sa nu te mire daca din pamant vor rasari si primele frunze ale plantei. Este timpul sa cureti crinul de tijele ramase fara flori pentru a permite frunzelor sa se ridice cat mai repede. Acestea se vor mentine pana in septembrie, timp in care vor ajuta la cresterea bulbului florii.

Sursa foto: deviantart.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului