Plante de apartament

#ikebana #aranjamente ikebana #flori #aranjamente florale #aranjamente minimaliste #design minimalist

Aranjamente florale minimaliste, pentru un design elegant

Aranjamentele florale minimaliste specifice artei Ikebana reprezinta cea mai simpla metoda prin care poti infrumuseta aspectul unei incaperi. Spre deosebire de plantele decorative prin frunze, la care nu poti interveni, aranjamentele florale iti permit sa profiti la maximum de imaginatia ta, asfel incat sa creezi ornamente originale, care sa te reprezinte.


Caracteristicile aranjamentelor florale minimaliste

Stilul minimalist de creare a unui aranjament floral se remarca prin simplitate, eleganta si rafinament. De ele mai multe ori, in astfel de aranjamente se folosesc flori intens colorate, dar nu se pune accent pe buchete. Poti folosi un singur fir de floare, pe care o "accesorizezi" cu ramuri verzi sau uscate si iarba ornamentala.



Recipientele in care realizezi aranjamentele florale minimaliste pot fi vaze transparente, boluri din portelant, sticle cu gat lung sau borcane cu forme si modele deosebite. In functie de imaginatia ta, poti folosi si recipiente care nu sunt special destinate pentru realizarea de aranjamente florale, dar un design potrivit pentru aceste ornamente.


Amplasarea aranjamentelor florale minimaliste

Florile pe care le folosesti in aranjamentele florale minimaliste pot fi destul de sensibile, de aceea este indicat sa nu le asezi nici in bataia directa a soarelui, nici intr-un spatiu prea intunecat. Conform specialistilor, aceste aranjamente florale ar trebui asezate intr-un loc in care pot fi admirate in toata splendoarea lor. Orice element de decor care ar putea distrage atentia de la ele trebuie dat la o parte, deoarece diminueaza efectul vizual.


Florile potrivite pentru aranjamentele florale minimaliste

In principiu, nu exista restrictii in ceea ce priveste florile pe care le folosesti in acest tip de aranjamente, dar specialistii iti recomanda sa alegi in special crizanteme, crini, bujori, cale, orhidee, trandafiri, asplenium, flori uscate si ramuri inflorite.



Nu ezita sa apelezi la accesorii daca iti doresti un aranjament floral minimalist iesit din comun. El poate indeplini atat un rol estetic, cat si un rol de sustinere pentru florile alese de tine.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului