Plante de apartament

#lalele #trandafiri #aranjamente florale #flori primavara

3 aranjamente florale spectaculoase de primavara

Adu prospetimea primaverii in casa ta cu cateva aranjamente florale uimitoare si parfumate. Acest anotimp al prospetimii iti anima rapid caminul si va crea o atmosfera intima, calda si foarte primitoare. Iata cateva tipuri de flori de primavara uimitoare pe care nu trebuie sa le ratezi primavara aceasta:

1. Aranjamente florale din tulpini lemnoase

Odata ce pomii din gradina ta infloresc, poti sa aduci si in casa ta miresmele uimitoare ale primaverii. Taie cateva tulpini lemnoase, precum gutui sau cires, si aranjeaza-le simplu, intr-o vaza in forma alungita. Pentru un aspect elegant, ai grija ca ramurile sa fie mai mari cu o treime decat vasul in care le pui. Acestea pot fi chiar asimetrice, pentru un plus de efect.


2. Aranjamentele florale cu trandafiri

Florile cu tulpini rigide, cum ar fi trandafirii sau irisii, formeaza grupari gratioase, daca sunt asezate in formatiuni compacte. Elimina-le toate frunzele si asaza-le in straturi sau in forme de movila pentru un plus de efect. Taie-le tulpinile scurte si lasa florile sa se sprijine unele peste altele, astfel incat aranjamentul sa para cat mai natural. Pentru acest tip de flori, cel mai indicat este sa folosesti vase din ceramica sau din granit patrate.


3. Aranjamente florale cu lalele

Lalelele nu trebuie sa lipseasca din casa ta la inceput de primavara. Culorile lor spectaculoase vor inveseli rapid atmosfera in orice spatiu. Lalelele trebuie sa ocupe aproximativ din vasul in care sunt asezate. Vazele cele mai potrivite pentru lalele sunt cele cilindrice, care lasa tulpinele acestor flori sa cada cat mai natural.

Pentru ca lalele sa reziste cat mai mult timp, umple vaza putin peste jumatate cu apa. In cazul in care florile sunt destul de mari si voluminoase, prinde cateva dintre ele cu un elastic si asaza-le in centru.

Schimba apa la doua zile si verifica florile in fiecare zi. Elimina petalele uscate si asigura-te ca au apa suficienta si tine cont de faptul ca lalele absorb rapid apa si din aceasta cauza isi pot schimba foarte usor forma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului