Plante de apartament

#plante #fengh shui #plante fengh shui

Canalizeaza energia pozitiva in casa ta cu ajutorul plantelor Feng Shui!

Plantele de interior sunt potrivite pentru a purifica aerul si pentru a transmite o stare de bine. In practica Feng Shui, plantele creeaza un camp propriu de energie Chi, care ajuta la eliminarea energiilor negative din casa. Insa, in cazul in care planta nu este ingrijita in mod corespunzator, se produc energii Chi negative. Iata cum ar trebui sa ai grija de plantele recomandate in practica Feng Shui si care sunt acestea!

Alegerea ghiveciului

In primul rand, este important sa sadesti planta intr-un ghiveci care este placut din punct de vedere estetic si care iti va atrage atentia atat tie, cat si familiei tale. Pentru a nu atrage energiile negative, este indicat sa eviti folosirea unui ghiveci care sa iti aminteasca de perioadele dificile din trecut.



Un alt mijloc prin care poti imbunatati atmosfera din casa cu ajutorul plantelor este prin decorarea ghiveciului in care ai sadit planta. Astfel, poti folosi decoratiuni haioase, care sa-ti aduca zambetul pe buze.

Udarea plantelor

Pentru ca plantele sa se mentina sanatoase si sa aiba un aspect placut, este important sa stabilesti un ritual de udare pe care sa il respecti cu strictete. Prea multa apa sau prea putina poate omori planta, de aceea acest proces trebuie tratat cu seriozitate. O planta cu un aspect ingrijit transmite energie pozitiva.

Personalizeaza plantele

Pentru ca plantele transmit o stare de liniste si relaxare, este recomandat sa le oferi afectiunea de care au nevoie pentru a se mentine vii si radiante. Astfel, poti personaliza plantele din casa ta, "botezandu-le". Daca plantele din casa vor avea nume, pana si copiii vor fi incantati de ele, considerandu-le prieteni.

Plantele potrivite in practica Feng Shui

Una dintre cele mai indragite plante in practica Feng Shui este bambusul. Aceasta planta nu este pretentioasa si se va dezvolta fara probleme in orice mediu. Este o alegere excelenta pentru decorarea bailor si a bucatariilor.

De asemenea, palmierii pot fi plantati in ghivece si folositi pentru echilibrarea energiilor din sufragerie.



Ficusul este o alta planta despre care se spune ca aduce noroc in casa. Dracaena este planta care stimuleaza energia Chi si poate fi plasata atat in camerele de acasa, cat si la birou. Se spune ca, pentru a fi eficienta, trebuie asezata in coltul camerei.




Sursa foto: theenchantedpetal.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare