Plante de apartament

#flori balcon #flori toamna

Ce flori de toamna se potrivesc in balconul tau

 

Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Te cucereste prin culorile ei, de la frunzele copacilor pana la flori. Vara, balconul tau este scaldat in nuantele florilor. Dar si toamna poti mentine culorile vii datorita plantelor care se potrivesc cel mai bine in balconul tau.

Cum te poti bucura de toamna in balconul tau

Ardeiul decorativ (Capsicum)

Este o planta decorativa prin fructe. Acestea pot capata culori calde, de la galben si portocaliu, pana la rosu. Este bine sa stii ca, desi decoreaza superb balconul si terasa, ardeiul iute se preteaza foarte bine si conditiilor din bucatarie: temperatura (20-25°C) si umiditate ridicata. Atentie insa, caldura excesiva poate duce la ofilirea fruzelor.

Planta ajunge sa fie decorativa la sfarsitul toamnei, iar fructele se coc la inceputul lui decembrie, iar ardeii pot ramane proaspeti pe ramuri pana la finalul lunii ianuarie.

Crizantema

Numita "Regina florilor de toamna," este cea mai iubita floare din acest anotimp. Crizantemele sunt un simbol national al abundentei, fiind plante perene, ierboase si rezistente la frig. Acestea pot oferi multa culoare in peisajul gradinii sau al balconului.

Hebe

Este o adevarata bijuterie, chiar daca este amplasata in gradina sau balcon. Acest arbust interesant este mereu verde, rezista mai multi ani (este peren) dar, atentie, nu face fata la frig extrem. Hebe se potriveste de minune in zonele cu apa sarata, mai exact in zonelele de litoral si se adapteaza rafalelor de vant.

Planta trebuie sa stea intr-un loc cu soare direct, trebuie udata regulat in perioada de crestere, iar aceasta iti va multumi prin frunzele sale sanatoase si noile cresteri. Planta se numeste asa dupa zeia greaca a tineretii, Hebe.

Cartoful decorativ (Solanum)

Aceasta este, de asemenea, o planta decorativa prin fructe. Spre deosebire de fructele ardeiului decorativ, care sunt comestibile, fructele acestei plante sunt toxice!

Planta prefera locurile cu lumina, cu temperatura si umiditate ridicata. Daca o uzi excesiv si nu are suficienta lumina, fructele decorative vor cadea.

Orhidee

Poate unii vor fi surprinsi, insa orhideele sunt niste flori de toamna foarte cautate… pentru cei ce nu au bucuria sa detina o gradina generoasa. Astfel majoritatea persoanelor care au doar un apartament, aleg aceste flori.

Orhideele au fost mult timp un simbol al iubirii si frumusetii, recunoscute pentru eleganta pura si farmecul lor, putand fi intalnite la orice eveniment special.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului