Plante de apartament

#muscata #guzmania #ficus #plante de apartament #begonie # ingrijire plante iarna

Ce plante de apartament au nevoie de lumina iarna

Plantele de apartament decoreaza ferestrele si suporturile de flori in perioada iernii, bucurandu-se de putinele ore de lumina pe care le au la dispozitie. Descopera care sunt plantele de apartament iubitoare de lumina in timpul iernii.


Muscata

Muscata este o planta de apartament apreciata gratie culorii sale intense. Iarna, un ghiveci cu muscate poate inveseli orice incapere. In sezonul rece, trebuie sa asezi ghiveciul intr-un loc racoros, insa unde exista multa lumina naturala. Un pervaz intr-un hol, langa o fereastra orientata spre sud, poate fi o pozitie foarte buna pentru muscate in timpul iernii.


Cyclamen

Cyclamenul este o planta frumoasa, care infloreste in a doua jumatate a iernii. In sezonul rece, tine planta in ghiveci, in interior, intr-un loc cu lumina naturala. Este important ca lumina sa fie indirecta pentru ca planta sa se poata dezvolta bine.


Begonia

Begoniile sunt plante care trebuie tinute in casa in sezonul rece. Dezvoltarea florilor este strans legata de numarul de ore de lumina de care beneficiaza planta. Iarna, aceasta planta de apartament trebuie tinuta intr-un loc cu lumina naturala, eventual un loc orientat spre est. Lumina este bine sa fie filtrata de o perdea. Speciile de begonii cu flori bogate pot fi tinute si intr-un loc in care lumina soarelui este directa.


Bifrenaria

Bifrenaria este o specie de orhidee robusta, cu flori mari, delicate, deosebit de atractive. Iarna, ghiveciul cu Bifrenaria trebuie tinut intr-un loc luminos, de preferinta orientat spre est. In cazul plantei Bifrenaria, este bine ca lumina sa fie indirecta.


Guzmania

Guzmania este o planta din familia Bromeliaceae, apreciata pentru florile sale. Iarna, aceasta planta poate fi crescuta in interior intr-un loc partial insorit si chiar intr-o incapere cu lumina artificiala. Planta trebuie protejata de razele directe ale soarelui.


Ficus

Ficusul provine din regiuni calde, cu multe ore de soare pe zi. De aceea, planta trebuie protejata iarna in interior si asezata in cea mai luminoasa incapere. In ceea ce priveste lumina artificiala, pentru a stimula cresterea plantei, se foloseste uneori lumina fluorescenta, nu lumina incandescenta.


Croton

Crotonul este o planta apreciata pentru frunzisul sau deosebit. Iarna, ghiveciul se aseaza intr-o incapere luminata, astfel incat planta sa-si pastreze culoarea atractiva. Iarna, nivelul de umiditate tinde sa scada in incaperi, insa planta trebuie protejata de aerul uscat.


Montera

Montera reprezinta un gen de plante cu mai multe specii native din regiunile tropicale ale Americii. Planta exotica poate fi crescuta in interior, in conditii optime de lumina si temperatura. Montera se dezvolta cel mai bine intr-un loc luminos, cu lumina filtrata.


Diefenbachia

Diefenbachia este o planta aspectuoasa, care poate fi crescuta cu succes in ghiveci in perioada iernii. Asaza ghiveciul intr-un loc unde planta beneficiaza de lumina indirecta. Nu aseza planta la geam daca acesta din urma este deschis din cand in cand, deoarece Diefenbachia este foarte vulnerabila la curent.

Sursa foto: hydro-houseplants.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare