Plante de apartament

#cactus #plante de apartament #flori #flori de cactus

Cele mai frumoase flori de cactus

Chiar daca sunt plante obisnuite cu seceta, cactusii impresioneaza prin florile superbe care atrag insectele. Descopera cele mai frumoase flori de cactus si invata cum sa ingrijesti cat mai bine un cactus pentru a inflori.

Toate speciile de cactus sunt native Americii, unde se dezvolta in zone climatice diferite, inclusiv in cele mai secetoase si aride zone. In Romania nu pot fi pastrati in exterior pe timpul iernii: cele mai multe specii de cactusi care infloresc au nevoie de o temperatura de minim 5-10 C in sezonul rece.



Dupa achizitionarea unui cactus in ghiveci mic, se recomanda replantarea lui intr-un spatiu mai mare si utilizarea unui ingrasamant cu eliberare lenta.



Cei mai multi cactusi prefera doze mici de ingrasamant, de 2-3 ori de an, in loc de o singura doza mare. Poti folosi doze si mai mici chiar lunar in timpul verii.



Pentru a inflori, cactusii au nevoie de lumina puternica, dar nu directa. Atunci cand tii ghiveciul in exterior, lasa mai intai cactusul sa se obisnuiasca cu expunerea partiala la soare.



In cazul expunerii totale, florile de cactus se pot ofili si pot cadea mult mai rapid si cactusii care sunt vanduti la ghiveci nu sunt la fel de rezistenti ca cei din desert.



Pe timpul verii, circulatia aerului este foarte imporanta pentru sanatatea cactusului. Daca ghiveciul este situat intr-o camera nearesita, dar cu expunere mare la soare, planta se poate usca.



Cea mai mare dilema legata de cactusi tine de necesarul de apa. Alege un ghiveci cu gauri pe fund si uda apoi pamantul pana cand incepe sa curga apa prin fundul ghiveciului. Sterge insa bine suprafata pe care sta ghiveciul: umezeala constanta poate duce la putrezirea radacinilor.

Chiar si atunci cand sunt in floare, cactusii au nevoie de uscarea pamantului inainte de urmatoarea udare. Nu se recomanda pulverizarea apei direct pe cactus sau pe florile sale.



Cel mai simplu mod de a testa umiditatea este infigerea unui creion in ghiveci. Daca iese complet curat, este timpul sa uzi cactusul. Daca numeroase particule de pamant umed s-au lipit de creion, mai asteapta.



Cactusii necesita un amestec special de pamant, nu doar pamant de flori. Pentru a obtine cele mai bune rezultate amesteca o treime pamant de flori, cu o treime nisip si o treime pietris. Drenajul este foarte important, deci nu-ti face griji daca ai pus prea mult nisip.



Sursa foto: environmentalgraffiti.com, buzzfeed.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului