Plante de apartament

#plante de apartament #flori de apartament #mimoza #dionaea muscipula #Nepenthes #pilea

Cele mai interesante plante de apartament

Plantele pe care le alegi pentru a-ti infrumuseta casa nu trebuie sa fie neaparat cele pe care le gasesti in toate florariile. Pentru a da un aspect inedit locuintei, ai putea opta pentru plante mai putin conventionale. Iata, asadar, cateva plante interesante de apartament pe care le-ai putea folosi si tu!
 

Dionaea muscipula


Dionaea muscipula este o planta inedita fie si numai prin faptul ca, spre deosebire de cele care se regasesc de obicei in interiorul unei case, aceasta este una carnivora! Cunoscuta si sub denumirea de Venus Flytrap, Dionaea muscipula se dezvolta excelent intr-un sol format dintr-un amestec de nisip, muschi si turba, in permanenta umed.

Pe timp de vara, Dionaea muscipula va avea nevoie si de hrana "vie" (muste, tantari etc.), insa este important de retinut ca, in sezonul rece, sa nu ii oferi niciun fel de astfel de hrana, intrucat planta se afla intr-o perioada de repaus.

In plus, evita sa ii oferi apa bogata in calcar, intrucat Dionaea muscipula va avea de suferit. In schimb, prefera apa distilata sau pe cea de ploaie. Nu in ultimul rand, nu uita sa o plasezi intr-un mediu cu o umiditate destul de ridicata si temperaturi constante (vara, 13 C, iarna, nu mai putin de 7 C).
 

Mimoza


Mimoza (Mimosa pudica) este o alta planta speciala de apartament, apreciata cu precadere datorita frunzisului sau, asemanator celui de feriga, care se strange la atingere sau la expunerea la flacara. Pentru a te bucura de ea, amplaseaz-o intr-un loc bine luminat al casei si asigura-i temperaturi si o umiditate destul de ridicate (mimoza este sensibila la inghet si seceta).

Asigura-i, de asemenea, un sol bine drenat, bogat in substante nutritive. Cat despre udare, este important sa ii oferi apa din belsug in perioada de dezvoltare, in restul anului optand sa lasi pamantul de la suprafata se se usuce intre doua udari.
 

Nepenthes


Revenind la plantele carnivore, Nepenthes se va dovedi o achizitie interesanta datorita aspectului sau inedit: planta este prevazuta cu "ulcioare", care constituie capcana pentru insectele cu care se hraneste.

Aspectul ulciorului variaza in functie de specia de Nepenthes pentru care optezi, insa, de regula, se refera la o capsula prevazuta cu un capac in partea superioara, menit sa atraga prada prin colorit si prezenta unui nectar dulce. Daca Nepenthes captureaza, de regula, doar insecte, se poate intampla ca in capcana sa sa ajunga chiar si rozatoare mici!

Nepenthes prefera un amestec din parti egale de nisip, turba si vermiculit, lumina abundenta si o umiditate ridicata a aerului (80%-90%). Planta trebuie udata o data la 3 zile pe timp de vara, iar iarna, o data pe saptamana sau chiar la 2 saptamani.

Poti comanda Nepenthes de pe site-ul planteinteriorexterior.topbiz.com.ro.
 

Pilea


Pilea (Pilea microphylla) este o planta deosebita, decorativa prin frunzisul similar muschiului de padure. Are aspect de tufa si poate atinge o dimensiune de circa 25 cm. Tulpinile sale sunt carnoase. Are nevoie de temperaturi ambientale destul de ridicate (18-20 C), insa nu foarte mari.

Evita sa plasezi Pilea in bataia directa a luminii; planta prefera lumina difuza, in special in timpul verii. Udarea se face regulat primavara, moderat pe timp de vara, respectiv rar, in sezonul rece.

Sursa foto : seednation.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului