Plante de apartament

#plante periculoase #aloe vera #narcise #zambile #plante de apartament #dieffenbachia #iedera

Cele mai periculoase plante de apartament

Ai un copil curios sau un animal de companie vesnic infometat? Afla ca ghivecele cu plante sau vazele cu flori frumoase reprezinta o atractie si in acelasi timp un pericol pentru micuti si patrupede, deopotriva, din cauza posibilelor toxine pe care le includ si care pot crea probleme grave in cazul ingerarii. Tu ce plante periculoase ai in casa?


1. Narcise

Narcisele sunt extrem de toxice, atat pentru om, cat si pentru animal. Bulbul in special este foarte toxic si cauzeaza probleme stomacale, voma si diaree. Daca sunt consumate petalele sau tulpina, apar simptome precum hipertensiune, tremuraturi si ritm cardiac neregulat. In unele cazuri, ingerarea de narcise poate fi fatala.


2. Zambile

Zambilele sunt foarte toxice si, la fel ca si narcisele, pot fi fatale. Cand sunt inghitite, au aceleasi simptome ca si narcisele, in plus se manifesta si prin senzatii severe de greata si ameteala.


3. Aloe Vera

Datorita proprietatilor sale medicinale, aloe vera este una dintre cele mai populare plante de apartament. Este utila in tratarea arsurilor, taieturilor si altor problemele ale pielii. Toate aceste beneficii sunt datorate gelului care se gaseste in frunzele de aloe vera. Insa stratul de deasupra frunzelor sau tulpinilor este toxic si irita stomacul in cazul ingerarii.

Atunci cand cureti planta, ai grija sa indepartezi frunzele ingalbenite, dar si stratul de latex care se formeaza la scurgerea gelului.


4. Iedera

Iedera este o planta cataratoare, care poate fi plantata atat in gradina, cat si in apartament, in scopuri decorative. Este insa otravitoare atat pentru oameni, cat si pentru animale. Printre simptomele intoxicatiei cu iedera se numara dificultatile de respiratie, convulsiile, voma si, in cazuri extreme, paralizia si coma.


5. Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta de apartament foarte populara datorita intretinerii usoare si aspectului exotic. Estei insa extrem de toxica, sucul frunzelor sale fiind folosit de amazonieni pentru prepararea de otravuri speciale pentru sageti.

Daca este inghitita, planta duce la simptome precum inflamarea limbii, senzatia de arsura in cavitatea bucala si respiratie ingreunata. In cazuri grave, planta este fatala atat pentru oameni, cat si pentru animale.



Sursa foto: hegirlbythesea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului