Plante de apartament

# plante de camera #plante de apartament #plante

Cele mai potrivite plante pentru fiecare camera

Cei mai multi dintre noi avem in casa macar o floare in ghiveci. Acestea au rolul de a infrumuseta spatiul, de a decora un loc anume sau pentru ca, pur si simplu, unii oameni se simt fericiti atunci cand traiesc inconjurati de plante.

Cand te hotarasti sa iei o floare si sa o pui intr-un anumit loc din casa ta, trebuie sa tii cont de doi factori esentiali: nevoile plantei si estetica incaperii.

Ce plante decorative alegi pentru fiecare incapere

Pentru sufragerie

In aceasta camera poti alege plante voluminoase, impozante, dar si mici, daca iti plac mai mult. Incearca totusi sa grupezi la un loc plante cat mai diferite si alaturi de cele scunde, cu frunzis amplu sa asezi unele inalte, cat mai zvelte.

Astfel, pentru sufragerie poti opta pentru filodendron, cactus si alte plante suculente, cum ar fi begonia, arborele de cauciuc, strelitia sau Pasarea Paradisului, Pothos (o planta cu frunzele in forma de inimi, arata spectaculos in ghivece suspendate).

Pentru dormitor

Aici este nevoie de aer proaspat ca sa te poti odihni bine in fiecare noapte, asa ca plantele in sunt binevenite in decor. Dar nu trebuie sa exagerezi. Si ai grija ca trebuie sa indepartezi regulat praful de pe frunzele plantelor.

Cele mai potrivite plante pentru dormitor sunt: limba-soacrei, arborele de cauciuc si voalul miresei.

Pentru camera copilului

Aici este nevoie de plante suculente (evita cactusii cu tepi pentru ca nu sunt o alegere buna in preajma copiilor). Majoritatea au flori deosebit de frumoase si reusesc sa insufle spatiului un aer proaspat si un farmec aparte.

Printre acestea se afla hibiscusul, cyclamenul, aloe si yucca.

Pentru bucutarie

In bucatarie ai nevoie de plante decorative care se simt bine intr-un spatiu cu umiditate relativ crescuta. Si pentru ca, de aboicei, aici nu au spatiu susficient, cele mai potrivite sunt plantele suspendate. Foarte practice sunt ghivecele cu ierburi aromatice, asezate pe pervaz sau pe o etajera bine luminata.

Cele mai potrivite plante pentru bucatarie sunt: feriga, iedera, busuiocul, cimbrul, salvia, menta, rozmarinul, aloe vera.

Pentru baie

Pentru ca aceasta incaperea este mai putin luminata, iar nivelul de umiditate este mult mai ridicat este bine sa optezi pentru plante tropicale, care se dezvolta foarte frumos intr-un astfel de mediu.

In aceste conditii, cele mai potrivite plante sunt: orhideea, feriga, bambusul norocos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului