Plante de apartament

#flori #plante #levantica

Coloreaza-ti toamna cu flori nemuritoare

Buchetele din flori nemuritoare sau uscate pot fi la fel de expresive si frumoase ca cele formate din flori proaspete. Totusi, avantajul florilor nemuritoare este  acela ca ele pot fi tinute in case luni la rand, fara sa aiba un aspect neplacut sau obosit si vestejit.


Iata cateva flori care se mentin frumoase multa vreme dupa ce au fost recoltate.


Albastrele


Campurile din zonele rurale sunt infrumusetate de asa numitele Albastrele. Acestea isi mentin aspectul proaspat foarte multa vreme (luni intregi sau chiar mai mult).  Acestea nu au nevoie sa fie tinute in apa, mentinandu-si frumusetea  chiar si daca sunt adaugate intr-un cos de flori. Petalele lor nu cad, nu se vestejesc si nici nu isi schimba culoarea. Probabil ca albastrelele sunt cele mai rezistente si nepretentioase flori care exista, asa ca nu ezita sa le achizitionezi (sau culegi) si sa le pui intr-o vaza, pentru o pata de culoare.


Albastrelele nu au nevoie de un tratament special pentru a se usca.


Nemtisorul


Nemtisorul este o floare anuala care creste chiar si in cele mai putin fertile zone muntoase sau de camp. Nemtisorul se ridica pana la aproximativ 40 de centimetri inaltime, iar floarea are o culoare albastra-violet. Aceasta floare este una delicata si eleganta, iar pentru a se usca intr-un mod cat mai frumos, ea trebuie sa stea, dupa recoltare ,  timp de aproximativ doua saptamani intr-un loc umbros.


Dupa cele doua saptamani, poti pune florile intr-o vaza sau poti forma cu ele un buchet.


Imortele


Imortelele sunt flori mici, in diverse culori, formate din multe petale inguste.  Aceste flori au un aspect foarte placut chiar si atunci cand sunt uscate, motiv pentru care pot fi recoltate si tinute in casa o vreme indelungata.


Recoltarea florilor se face atunci cand acestea sunt pe jumatate inflorite. Imortelele vor inflori la capacitate maxima la cateva saptamani dupa recoltare.


celosia


Celosia, cunoscuta si sub denumirea de „creasta cocosului” este o planta anuala de mici dimensiuni din Asia tropicala, care face flori atat de intens colorate incat pare sa fie artificiala. Celosia isi pastreaza culorile aprinse mult timp dupa recoltare, iar petalele acesteia nu cad, motiv pentru care pot fi pastrate in locuinta pentru o vreme indelungata.


Dupa recoltare se pot tine proaspete in vaza cu apa, iar dupa o saptamana se scot din apa si se pun intr-un loc uscat, umbros.


Levantica


Tulpina inalta cu flori mici si mov are un aspect foarte placut, iar partea cea mai buna este ca isi pastreaza imagina chiar si dupa uscare. De asemenea, mirosul sau placut este benefic pentru sanatate, mai ales pentru ca are rolul de a calma si de a instala somnul.


Dupa recoltare, planta se aseaza pe un ziar si se tine intr-un loc uscat cel putin o saptamana.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului