Plante de apartament

#raceala #plante apartament #plante medicinale #plante gradina

Creste acasa propriile tale remedii naturale pentru raceala

Nu esti un fan al medicamentelor pentru raceala? Atunci remediile naturale sunt cu siguranta o optiune potrivita pentru tine. Proprietatile vindecatoare ale plantelor sunt intotdeauna un ajutor de nadejde in combaterea simptomelor de gripa si raceala, asa ca ce-ar fi sa cresti acasa propriile tale plante care sa te vindece mai rapid decat ibuprofenul?

Plantele din lista de mai jos sunt sigure pentru consum, mancate ca atare sau infuzate. Flavonoizii, vitaminele, mineralele si antixiodantii pe care ii furnizeaza sunt de mare ajutor in caz de raceala, un motiv suficient sa le cultivi chiar tu acasa si sa te bucuri de proprietatilor lor, in stare 100% naturala!

Lamaiul

Un nas care curge si congestia nazala pot fi tratate imediat cu ajutorul substantelor speciale din lamai. Multe persoane reusesc sa creasca acasa cu succes lamaiul in ghiveci. Pastreaza semintele unei lamai, usuca-le si planteaza-le intr-o tava pentru germinat. Ai grija sa asezi ghiveciul in bataia directa a razelor de soare!

Ardeiul iute

Exista destule marturii care atesta faptul ca ardeiul iute te scapa de raceala imediat, datorita capsacinei, substanta antioxidanta care ofera acestei legume aroma intepatoare. Exista mai multe soiuri de ardei iute pe care le poti planta in gradina sau in ghiveci, cu dimensiuni care variaza de la 20 cm inaltime, pana la 1,5 metri!

Ghimbirul

Ghimbirul este o planta cu numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv in cazul infectiilor virale. Prin urmare, ai putea sa il ai mereu aproape, crescut chiar de mana ta. Planta de ghimbir creste pana la 1 - 1,5 metri inaltime (si 1 metru latime), dezvoltandu-se armonios in zonele semi-umbrite din gradina.

Fenugreek

Fenugreek sau Schinduf (Trigonela foenum graecum) este o planta ierboasa care face parte din familia leguminoaselor, cultivata mai ales in zona mediteraneana, sudul Europei si Asia. Fenugreek este folosita atat ca ingredient culinar, cat si ca planta medicinala (tonic general, remediu pentru impotenta, reglarea glicemiei, intarirea sistemului imunitar si cresterea rezistentei la stres).

Poti lasa semintele acestei plante la germinat intr-un borcan, la fel cum procedezi cu boabele de fasole. Fenugreek creste pana la 60 cm inaltime si se dezvolta excelent odata expusa suficient la soare.

Surse foto: homelife.com, breastactivesreport.org, nandyala.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului