Plante de apartament

#Streptocarpus #fertilizare Streptocarpus #ingriire Streptocarpus

Cum ai grija de Streptocarpus, planta cu flori-trompeta

Streptocarpus este o planta de interior cu origini exotice: vine tocmai din Africa, este asemanata de multe ori cu Violeta africana, insa este mult mai spectaculoasa, intrucat florile seamana cu mici trompete. Odata ce te obisnuiesti cu Streptocarpus, ingrijirea acestei plante de interior ti se va parea doar o joaca de copil.

Streptocarpus nu suporta apa din belsug

Desi este o planta specifica zonelor aficane, Streptocarpus nu suporta udarile frecvente si abundente. Daca vrei sa prelungesti viata plantei, este recomandat sa uzi solul doar atunci cand este usor uscat la suprafata. Asigura-te ca apa nu stagneaza la suprafata, altfel radacinile plantei ar putea avea de suferit.

Asaza Streptocarpus langa o fereastra

Streptocarpus este o planta care iubeste umbra, dar si lumina indirecta a soarelui. Prin urmare, este indicat sa asezi ghiveciul undeva aproape de fereastra, in asa fel incat razele soarelui sa nu ajunga direct la frunze.

Odata cu venirea toamnei si pe masura ce soarele se arata tot mai rar, poti muta Streptocarpus mai aproape de fereastra, pentru a beneficia de mai multa lumina. Aceasta planta de interior te va avertiza rapid cand conditiile pe care i le oferi nu ii sunt pe plac. De exemplu, daca nu este multumita de amplasare, frunzele vor incepe usor, usor sa se ofileasca, iar florile-trompeta vor cadea.

Fertilizeaza Streptocarpus o data pe luna

Pana la venirea iernii, este recomandat sa fertilizezi Streptocarpus o data pe luna cu o substanta bogata in fosfat. In timpul iernii, planta va intra in hibernare, astfel ca nu va mai fi nevoie sa o fertilizezi.

Asigura-i o temperatura optima

Streptocarpus se dezvolta cel mai bine atunci cand beneficiaza constant de o temperatura de aproximativ 20 de grade Celsius. In lunile reci de iarna, planta are nevoie o o temperatura mai joasa, de aproximativ 14 grade Celsius. Atunci cand temperatura este prea ridicata, Streptocarpus va avea aceleasi manifestari ca in cazul asezarii nepotrivite, adica i se vor ofili frunzele, iar florile-trompeta vor cadea.

Atunci cand beneficiaza de cele mai bune conditii si de o ingrijire corespunzatoare Streptocarpus infloreste de primavara pana spre finalul toamnei.

Sursa foto: torontogesneriadsociety.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului