Plante de apartament

#gradina de plante suculente #gradina #ghiveci #plante suculente

Cum sa creezi o gradina de plante suculente intr-un ghiveci

Te poti bucura de propria gradina de plante suculente, in miniatura, indiferent de spatiul de care dispui. Iata cum poti crea o gradina de plante suculente intr-un ghiveci.

De ce sa alegem gradinile din plante suculente

Plantele suculente sunt cunoscute pentru culorile vii si texturile delicate. Totodata, ele sunt foarte tolerante la seceta si ideale pentru a crea o gradina superba in miniatura care, de exemplu, imita un peisaj in desert, cu tot ce implica el. Acest bricolaj de gradina cu plante suculente este ideal pentru o piesa decorativa centrala in aer liber. Ai nevoie doar de cateva pietre, mai multe plante suculente, acoperiri de suprafata in diverse texturi si diverse piese colorate pentru a crea aceasta gradina plina de culoare intr-un ghiveci. Totodata, aceasta gradina in miniatura cu plante suculente, este foarte usor de intretinut si de ingrijit.

 

Materialele necesare pentru o gradina in miniatura cu plante suculente

Pentru a incepe realizarea unei gradini in miniatura cu plante suculente ai nevoie de:

- Un ghiveci cu diametru de 45 cm si o adancime de 20 cm;

- O punga mica de pamant pentru ghiveci;

- Cinci roci / pietre de marimea pumnului;

- Cactusi;

- Euphorbia mili pitica;

- 25 butasi plante suculente asortate;

- Roca de lava neagra strivita;

- Pietris alb;

- Sticla in culoarea albastru deschis.

 

Pasul 1 - pregatirea ghiveciului

Umple ghiveciul pana aproape de varf cu pamantul pentru ghiveci, asigurand cantitatea necesara pentru un drenaj corespunzator. Poti gasi la orice pepiniera un amestec adecvat pentru gradina ta.

 

Pasul 2 - plasarea rocilor

Pune un numar impar (3 sau 5) roci de marimea pumnului pe suprafata solului. Aseaza-le aproape una de alta si asimetic pentru a parea cat mai natural aranjamentul.

 

Pasul 3 - incepe plantarea plantelor suculente

Pune o planta inalta in afara centrului in gradina ta din ghiveci. Iti recomandam Euphoria milii pitica, dar poti alege dintr-o multime de alte plante.

 

Pasul 4 - umple ghiveciul

Adauga acum plantele suculente mici, inradacinate sau butasi, astfel incat acestea sa para ca ar fi crescut printre roci. Variaza culorile si texturile plantelor si aranjeaza-le in asa fel incat sa nu se mai vada solul.

 

Pasul 5 - finiseaza gradina din plate suculente in ghiveci

Adauga nuante contrastante de roca de lava neagra si pietris alb pentru a acoperi pamantul ramas, apoi pune sticla zdrobita albastra pentru straluciea stratului superior.

 

Ingrijirea plantelor suculente

Ofera gradinii tale cu plante suculente in ghiveci o jumatate de zi de soare pe toata suprafata ei, sau pastreaz-o la semiumbra. Se va uda bine doar de doua ori pe luna si se va proteja de precipitatiile excesive, pentru a evita ca plantele sa putrezeasca. Du gradina cu plante suculente in ghiveci in interior in cazul in care temperaturile din zona ta scad sub temperatura de inghet si expun-o treptat la lumina soarelui in primavara, pentru a evita arsurile solare.

Mai ramne doar sa te bucuri de acesta minunata gradina in miniatura, care, dupa cum vezi, nu necesita ingrijiri prea multe si este extrem de decorativa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare