Plante de apartament

#lalele in apa #lalele #bulbi lalele

Cum sa cresti lalele in apa

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase și incantatoare plante pe care le putem avea acasă. Din păcate însă, ne putem bucura din plin de frumusețea lalelelor primavara, când înfloresc și umplu grădinile de culoare.

 Dacă iubești foarte mult lalelele exista și o posibilitate de a te bucura de aceste flori în orice sezon al anului.

 Acest lucru este posibil datorită apei, care reușește să înflorească lalelele fără a avea nevoie chiar de pământ.

 Ce bulbi pot fi plantati în apă

Unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare înainte de a crește lalele im apa este sa alegi corect specia. În primul rând, vei avea nevoie de bulbi, nu de seminte. Bulbii lalelelor pot fi păstrati de la un an la altul, astfel încât sa ai întotdeauna seminte disponibile.

 Pentru a crește lalele în apa ai nevoie de bulbi mari, care sa aibă un aspect sănătos și viguros.

 Cum să păstrezi bulbii de lalele

 Lalele înfloresc primavara. Acest lucru face ca bulbii să se adapteze la flori după o perioadă de frig. Astfel, dacă recreezi condițiile de iarnă, le poti face să înflorească înainte de timp. Mulți dintre bulbii care sunt vanduti în magazinele specializate sunt tratați în acest sens, așadar poți sari acest pas.

 În cazul în care nu vrei sa cumperi bulbii, este recomandat sa ii pui înainte pentru o săptămâna în frigider.  Este important ca temperatura să fie întotdeauna între 1 și 10 grade. Dacă temperatura va fi mai mica, bulbii vor ingheta.

 De asemenea, este important ca aceștia să se afle într-un vas separat de restul hranei, deoarece se pot influența reciproc. Cel mai bine este să introduci bulbii într-un borcan de sticlă și să-l lasi în interiorul frigiderului, fără capac.

Cum să plantezi lalele în vase

Odată ce ai bulbii de lalele potriviti, trebuie sa pregătești vaza în care vrei sa le crești.

În acest recipient  pune o bază de pietre sau marmură, pentru ca apa sa rămâna în partea inferioara, iar bulbii sa stea în partea superioara, fără a atinge apa.

În acest proces este foarte important ca bulbii sa nu atingă apa, deoarece vor putrezi.

 Bulbii trebuie să fie însă destul de apropiați încât prezența apei sa stimuleaze creșterea lor. Odată ce containerul sau vasul cu pietre este gata, adăuga apă.  Odată cu evaporarea apei, umple vasul astfel încât să rămână întotdeauna la aceeași înălțime.

 În câteva zile, bulbii vor prinde radacini în partea de jos, care se vor extinde în direcția apei. De asemenea, tulpina lalelei va începe să înflorească în partea de sus. Bulbii se vor transforma apoi în  în lalele adulte, eventual înflorite după aproximativ trei luni.

Sursa foto: pixabay.com 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare