Plante de apartament

#plante de apartament #plante #ingrijire #Aralia falsa #Dizygotheca elegantissima

Cum sa ingrijesti corect Aralia falsa (Dizygotheca elegantissima)

Una dintre cele mai frumoase plante de apartament tropicale, Aralia falsa impresioneaza prin aspectul delicat al frunzelor sale, dar si prin paleta cromatica, de la verde inchis la aramiu. Afla cum poti ingriji Aralia falsa (Dizygotheca elegantissima) in cele mai bune conditii.

Originara din insulele tropicale ale Oceanului Pacific, Aralia falsa este de obicei mai atractiva inainte de maturitate, cand are frunzele subtiri si lungi, dispuse in rozeta.


Aralia falsa (Dizygotheca elegantissima)

Tinuta in ghiveci, Aralia falsa creste uneori pana la o inaltime de 1,8 m. Aspectul plantei poate fi modificat prin mutarea ei. Atunci cand primeste lumina puternica de-a lungul intregii zile, planta are frunze mai dese, iar la umbra partiala frunzele se raresc si planta capata un aspect usor minimalist.


Aralia falsa in ghiveci

Planta tropicala creste cel mai bine atunci cand cand radacinile sale nu au foarte mult spatiu. Se recomanda folosirea unui ghiveci greu, care sa nu se darame usor.

Aralia falsa creste cel mai bine intr-un amestec de pamant de frunze cu nisip si turba, cu drenaj bun. Pamantul se uda la fiecare cateva zile, cand s-a uscat complet la suprafata. Innegrirea frunzelor indica de obicei un exces de apa in ghiveci.

Cand este mutat ghiveciul, planta isi poate pierde o parte din frunze, indiferent daca are conditii de mediu similare.


Conditiile de mediu pentru Aralia falsa

Dizygotheca elegantissima prefera o atmosfera cu umezeala crescuta si are nevoie de multa lumina, dar nu este recomandat sa fie asezata in bataia directa a soarelui.

Temperaturile optime variaza intre 18 si 29 C. Sub 14-15 C, frunzele incep sa cada, iar planta nu supravietuieste pe termen lung. Este important sa feresti Aralia falsa de curentii de aer si sa o hranesti primavara si vara cu un ingrasament lichid.

Aralia falsa creste incet si nu are nevoie sa fie taiata, dar prin eliminarea varfurilor mai inalte de 15 cm, poti obtine o planta mai scunda, dar cu un frunzis mai bogat.

In cazul in care umiditatea aerului nu este suficienta, este important sa pulverizezi apa pe frunze in fiecare dimineata sau sa asezi ghiveciul pe pietris umed.

Sursa foto: Hydrotip.de, Howstuffworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului