Plante de apartament

#ingrijire muscate #ingrijire flori #muscate #flori

Cum sa ingrijesti corect muscatele pentru a avea un balcon plin de flori

Cine nu adora muscatele, care odata inflorite iti coloreaza balconul intr-o multitudine de culori? In plus florile acestora sunt o adevarata incantare pentru oricine. Daca vrei insa un balcon plin de flori, este foarte important sa ingrijesti muscatele corespunzator. Iata de ce trebuie sa tii cont!

Pregatirea muscatelor pentru sezonul cald

Muscatele pot fi scoase pe balcon dupa ce perioada inghetului a trecut, iar temperaturile minime nu mai scad sub 10oC.

Inainte de a da muscatele afara, dupa perioada de iarna, indeparteaza frunzele uscate si/sau ingalbenite si taie ramurile afectate de boli sau daunatori. Tot acum se poate schimba ghiveciul si sau pamantul.

Pamantul preferat al muscatelor este un amestec format din: mranita, pamant de frunze, pamant de gradina si nisip. Daca nu vrei sa-l prepari singur este important sa stii ca il gasi, in magazinele de profil, pamant special pentru muscate.

Amplasarea muscatelor

Muscatele au nevoie de foarte multa lumina naturala. Desi nu este indicat sa le lasi in bataia directa a soarelui in zilele caniculare, aceste flori se adapteaza cu usurinta temperaturilor crescute. Asigura-te insa ca le uzi dimineata, astfel incat sa nu ramana fara apa, pentru a nu se deshidrata.

Udarea muscatelor

Muscatele au nevoie de udari zilnice, insa in cantitati moderate pentru a nu le ineca. In perioada de inflorire, muscatele au nevoie de mai multa apa precum si de ingrasamant special pentru muscate, pe care il poti gasi in farmaciile fitosanitare.

Ideal este ca plantele sa fie udate, dimineata devreme cand soarele abia rasare. In zilele caniculare, cand temperaturile depasesc 30 de grase, se poate efectua o a doua udare seara, la apus.

Apa cu ajutorul careia uzi musccatele trebuie sa fie la temperatura camerei si nu rece, direct de la robinet.

Sursa foto: flowermeaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului