Plante de apartament

#ingrijire pasarea paradisului #pasarea paradisului #plante de apartament #ingrijire strelitia #strelitia

Cum sa ingrijesti corect Strelitia! 5 trucuri de care a tii cont

Strelitia sau Pasarea Paradisului este o planta superba de apartament ce se regaseste in casele multor romani. Aceasta si-a castigat rapid popularitatea datorita aspectului unic, aceasta uimind nu numai prin forma deosebita dar si prin culori.

Strelitzia reginae, specia crescuta ca planta de apartament, frunzele ovale, lungi de aproximativ 20-35 cm si late de 15 cm. Funzele sunt tari, netede, de culoare verde inchis si adesea au nervura mediana de culoare rosie. Florile, asemanatoare cu capul pasarii paradisului, sunt colorate in portocaliu si bleu.

Este o planta usor de ingrijit, insa, daca vrei sa te bucuri de frumusetea acesteia mult timp de acum in colo trebuie sa tii cont de cateva trucuri utile.

Amplasare

Strelitia este o planta de apartament careia ii merge foarte bine in interior. Creste armonios daca este amplasata intr-un colt semi-umbros din casa. Razele soarelui trebuie sa ajunga la planta 4-5 ore pe zi, apoi poatefi mutata la umbra.

Atentie! Fereste planta de razele puternice ale soarelui, din timpul verii, deoarece poate produce arsuri frunzelor.

Primavara si toamna, cand temperaturile sunt moderate poate fi scoasa pe balcon insa pentru perioade scurte de timp, si tinuta in locuri semi-umbroase.

Temperatura

Strelitia este o planta rezistenta insa trebuie ferita de frig. Rezista la temperaturi cuprinse intre 18 si 30 de grade Celsius insa, prefera incaperile in care temperatura se incadreaza intre 20 si 22 de grade Celsius.

Strelitzia reginae este sensibila la frig si nu rezista la inghet, asadar nu trebuie tinuta la temperaturi mai mici de 17 grade Celsius in timpul iernii.

Sol

Strelitia este o planta rezistenta, adaptandu-se oricarui tip de sol. Trebuie sa stii insa ca prefera solurile argiloase.

Udare

Planta trebuie udata periodic, astfel incat solul sa fie in permanenta umed, insa ai grija ca apa sa nu balteasca, deoarece radacinile plantei vor putrezi. In lunile de iarna, udarile trebuie rarite la 3-4 zile.

Fertilizare

Daca doresti, poti adauga substante fertilizante speciale, pe care le gasesti in farmaciile fitosanitare sau in magazinele de profil, o data la doua saptamani. Acestea vor ajuta planta sa se dezvolte frumos si sa infloreasca.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare