Plante de apartament

#sfaturi #prospetime flori #plante de apartament #ingrijire flori

Cum sa mentii prospetimea florilor

Florile tinute in vaza au o durata relativ scurta de viata si din acest motiv, perspectiva de a investi in specii scumpe sau de a face un aranjament deosebit este mai putin atragatoare. Invata de la expertii in domeniu sa pastrezi florile in stare buna cat mai mult timp!

Prospetimea florilor se poate mentine pe o perioada lunga de timp, prin cativa pasi recomandati de specialisti.


1 Alege florile inteligent

Un indicator al prospetimii florilor il reprezinta frunzele. Cand acestea sunt tari, crocante si verzi, planta este intr-o stare buna. Nu cumpara niciodata din florarii sau din piata flori ale caror tulpini sunt infasurate in ambalaj, deoarece s-ar putea ca acestea sa ascunda frunze ofilite.

Florile care nu sunt transportate pe distante mari sunt mai proaspete, iar aranjamentul tau vegetal va rezista mai multa vreme. Cumpara flori de la tarani sau de la furnizori care le aduc din regiunea in care locuiesti. Cand cumperi flori, verifica petalele acestora. Florile trebuie sa fie ferme si bine hidratate.

Printre florile care rezista cel mai mult sunt gladiolele, bujorii, garoafele, margaretele, crizantemele etc.

Pentru buchete interesante, alege plante de aceeasi culoare, chiar daca tonurile difera. In acest fel, buchetul are un aspect coerent. Puncteaza cu cateva fire intr-o culoare complementara. Vazele transparente pun in valoare plantele de sus pana jos.


2 Pregateste florile si vaza

Rupe frunzele de pe tulpina din partea in care aceasta va sta in apa. In cazul florilor lungi, taie capatul tulpinii la un unghi de 45 grade pentru ca apa sa ajunga mai usor la floare. Pentru flori, foloseste apa la temperatura camerei. Poti pune in apa din vaza putin Sprite. Vaza trebuie sa fie intotdeauna suficient de incapatoare, indiferent de florile puse. In caz contrar, plantele stau stranse si putrezesc mai repede.


3 Alege locul potrivit pentru aranjamentul floral

Tine buchetul de flori din vaza intr-o camera racoroasa. Evita extremele de temperatura, deoarece florile vor muri mai repede din cauza socului termic.


4 Schimba apa

Schimba apa florilor constant, cel putin o data la doua zile, avand grija sa cureti foarte bine vaza pe dinauntru. In recipient nu trebuie sa ramana nicio urma de detergent.


5 Invata nevoile fiecarei plante

Nu toate florile se taie inainte de a fi puse in vaza. Hortensiile de exemplu, care tind sa se ofileasca repede, trebuie tinute in vaza asa cum sunt, cu tulpina cat mai lunga.

Sursa foto: gardenunit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului