Plante de apartament

#ghiveci #ierburi aromatice #plante de apartament #plantare ierburi aromatice

Cum sa plantezi ierburi aromatice in interior pe timp de iarna

Cresterea ierburilor aromatice in interior este metoda perfecta pentru a te bucura de beneficiile lor in bucataria ta chiar si atunci cand sezonul rece a debutat. Invata cum sa plantezi coriandru, patrunjel, menta, rozmarin sau cimbru si amenajeaza o gradina din ierburi aromatice chiar la tine in casa.


Metode de a cultiva ierburi aromatice in interior pe perioada iernii

Plantele anuale pot fi crescute in ghiveci incepand din toamna. Sadeste-le in vase inalte de zece centimetri pentru a avea loc sa se dezvolte pe timp de iarna. Din categoria ierburilor anuale fac parte: anasonul, busuiocul, limba mielului, musetelul, mararul, coriandrul, maghiranul dulce sau cimbrul.

Ierburile perene se inmultesc prin divizare sau taiere (butasire). Se taie tulpina in sectiuni nu mai mari de 10 centimetri si se sadeste in turba umeda. Acopera cu o folie de plastic pentru a mentine solul umed si fereste ghiveciul de soare. Ierburi perene includ: rozmarin, arpagic sau salvie.

Atat ierburile perene, cat si cele anuale care au fost crescute in gradina pot fi puse la adapost pe perioada iernii. Trebuie sa le lasi afara intr-un loc umbrit timp de o saptamana, iar apoi le poti transfera in casa.


De ce au ierburile nevoie atunci cand sunt tinute inauntru

Lumina

Asigura-te ca plantele tale aromatice beneficiaza de suficienta lumina in fiecare zi. Cauta-le un loc luminos din casa, iar daca acest lucru nu este posibil, le poti oferi o sursa de lumina artificiala. Aceasta trebuie sa fie la o distanta de 15-20 de centimetri de planta.

Temperatura

Majoritatea ierburilor aromatice au nevoie de o temperatura constanta pe timpul zilei - intre 15 si 21 de grade Celsius-, iar pe timpul noptii intre 10 si 15 grade Celsius.

Apa

Pentru a se putea dezvolta asa cum trebuie, asigura-te ca plantele tale beneficiaza de suficienta apa. Uda-le bine si apoi lasa solul sa se usuce din nou inainte de a efectua operatiunea. Daca umiditatea in camera este mica, pulverizeaza putina apa de cateva ori pe zi pe frunzele plantelor.

Sursa foto: thenutrifarm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului