Plante de apartament

#ficus #plante

Cum sa plantezi un ficus

Ficusul este o de efect, potrivita pentru incaperile mari si bine aerisite. Aceasta se va dezvolta frumos daca este dintr-un ghiveci de prezentare intr-unul permanent.

 

Ai nevoie de:

  • ficus cu radacini;
  • unelte de gradinarit ;
  • un ghiveci cu diametrul cu 2 cm mai mare decat cel precedent;
  • pentru efectuarea drenajului;
  • nisip;
  • universal.

1 Pozitioneaza pietricele in dreptul orificiilor de drenare ale ghiveciului sau asterne un strat format din 6-7 pietre mici pe fundul vasului.

2 Adauga un strat de nisip de aproximativ ¼ din volumul vasului. Ficusul este o planta foarte sensibila, asa ca va trebui sa acorzi atentie calitatii substraturilor folosite. Daca nisipul contine bacterii, germeni sau larve de daunatori , planta se va imbolnavi.

3 Acopera nisipul cu un strat de pamant de 2 cm. Este indicat sa folosesti un substrat universal pe care il vei achizitiona doar din magazinele de specialitate. Citeste indicatiile producatorului si asigura-te ca pamantul a fost sterilizat. De asemenea, amnalajul trebuie sa fie sigilat.

4 Preseaza ghiveciul vasului in care se afla ficusul, pentru a-l putea extrage cu usurinta. Nu incerca sa smulgi planta din ghiveci, deoarece exista riscul de rupere sau de sectionare a radacinilor. Rastoarna ghiveciul astfel incat sa prinzi in palma calupul de pamant din jurul radacinii.

Este bine sa faci aceasta operatiune in gradina sau pe balcon, pentru a nu murdari alte suprafete din .

5 Transfera planta cu tot cu pamantul prins de radacina in noul ghiveci care contine pietris , nisip si substrat universal. Dupa ce ai asezat ficusul, preseaza pamantul astfel incat sa nu existe goluri de aer intre cel nou si cel in care ai cumparat planta. Daca substratul nu devine compact, dupa cateva udari se va lasa.

6 Completeaza restul ghiveciului cu substratul nou, achizitionat din magazin. Este foarte important sa folosesti un pamant de calitate, deoarece pamantul din ghiveciul de prezentare nu poate asigura dezvoltarea plantei.


Acest material a fost realizat cu ajutorul doamnei Tanase Elena Oana, inginer horticultor Teo Flower Bulbs.

 

Citeste si:

Cum se ingrijesc ficusii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului