Plante de apartament

#perete de licheni #perete licheni #licheni #perete

Cum sa realizezi singur un perete de licheni

Un perete de licheni este o solutie optima pentru a aduce natura in interior si pentru a crea un loc verde pe tot parcursul anului. Folosind muschi speciali conservati, acest proiect de decor pentru pereti DIY este un tip cu totul nou, dar foarte in trend si recomandat de specialistii in design interior. Muschiul uscat poate fi gasit in majoritatea magazinelor de bricolaj la un pret avantajos si poate fi transformat intr-o opera de arta, care va transforma radical interiorul.

Orice iubitor de plante pentru interior stie ca ceva verde si viu poate aduce o nota foarte atractiva in designul unui spatiu. Acest proiect prin care vei reusi sa creezi un perete verde, transforma orice casa, chiar si pe cele vechi care par plictisitoare si comune. Arta cu licheni estopmpeaza linia dintre planta si decor si mai mult - si nu necesita intretinere. La fel ca un tablou, tot ce trebuie sa faci este iti agati panoul cu licheni si sa te bucuri de culoarea si textura adaugate spatiului tau.

Muschiul conservat ar trebui traiasca vesnic, dar in realitate, chiar daca nu este vorba de aceeasi munca depusa pentru a aranja ramurile de plante luxuriante, este necesar ca din cand in cand lichenii sa fie aranjati. Cadrul din lemn natural si diferite nuante de verde fac ca acest lichen sa creeze o zona primitoare in orice incapere.

Materiale necesare pentru a crea peretele de licheni

  • Un umeras mic in forma litereti D;
  • Cutie cu margini de lemn;
  • ramura mica;
  • Vopsea acrilica alba;
  • Spuma artizanala florala;
  • Pistol cu ​​lipici fierbinte si lipici normal;
  • Cutit sau cutter;
  • Bolduri;
  • Conserve de muschi uscat, atat plat cat si de diferite dimensiuni.

Instructiuni

Pasul 1: Pregateste cutia

Ataseaza un umeras in forma literei D pe partea din spate a cutiei. Este recomandat ca acesta sa fie atasat cu un surub, mai degraba decat cu un cui pentru un plus de siguranta. Vopseste ramura mica cu vopsea alba si las-o la uscat.

Pasul 2: Spuma trebuie taiata pe dimensiunea cutiei

Taie spuma artizanala florala pentru a se potrivi in cutia de lemn. Lipeste cu lipici fierbinte spuma. Tale ramura pentru a se potrivi si ataseaz-o la spuma artizanala cu bolduri.

Pasul 3: Fixarea lichenilor pe spuma

Foloseste lipici fierbinte si / sau bolduri pentru a atasa muschiul uscat conservat pe spuma artizanala, lipind sau taind in jurul ramurii, dupa cum este necesar, pentru ca muschiul sa se intinda pe toata suprafata. Acopera capetele ramurii cu muschi pentru a ascunde acele.

Pasul 4: Adauga dimensiune si textura

Adauga muschii dimensionali colorati prinzandu-I in bolduri astfel incat sa se suprapuna dupa cum este necesar pentru ca efectul dorit sa fie obtinut. Culorile trebuie sa varieze. De asemenea este bine sa mixezi texturile si dimensiunile muschilor. Odata de cutia este gata, trebuie lasata la soare pentru a se usca.

Deoarece este vorba despre un proiect DIY, peretele din licheni va arata in finala sa cum doresti si poate fi infrumusetat si cu alte ramuri si crengute sau poti experimenta cu diverse nuante verzi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului