Plante de apartament

#plante de interior #ghiveci #plante de apartament

Cum sa transformi o cutie de metal intr-un ghiveci

Ti-ar placea sa dai casei sau gradinii tale un aspect mai rustic folosind ghivece deosebite pentru plantele tale? Daca esti pasionat de produsele handmade sau iti place sa reciclezi si sa le dai o alta utilitate diverselor produse, iti propunem sa realizezi ghivece din... cutii de conserve sau suc. Iata cum procedezi:


1 Alege o cutie mai inalta pe care s-o speli bine cu detergent de vase. Dezlipeste-i eticheta si las-o sa se usuce bine inainte de a trece la urmatorul pas.


2 Taie cutia astfel incat sa ai suficient loc pentru a aseza ulterior planta. Atentie la marginile cutiei de conserva/suc. Verifica daca nu sunt „taioase” si foloseste o pila sau o bucata de smirghel pentru a le netezi.

3
Foloseste un cui si un ciocan pentru a face cateva gauri prin care sa se scurga excesul de apa.


4 Lipeste hartie glasse peste cutii sau foloseste hartie mata pe care s-o pictezi ulterior.


5 Cu putina imaginatie poti decora ghiveciul pictandu-l cu vopsele acrilice sau lipind fasii din material, pasla sau chiar pietre colorate.


6 Dupa ce ai decorat cutia transplanteaza planta in ea. In functie de tipul de planta pentru care ai optat, adaposteste ulterior ghiveciul la soare sau la umbra si acorda-i ingrijirile necesare.


7 Daca te-ai decis sa faci cadou ghiveciul realizat de tine este recomandat sa urmaresti evolutia plantei timp de 3-4 saptamani pentru a vedea daca se dezvolta cum trebuie sau nu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului