Plante de apartament

#flori #udare #iarna #plante de apartament

Cum udam florile iarna

Odata cu instalarea sezonului rece majoritatea plantelor intra intr-o perioada de repaus astfel ca nu au nevoie de udari frecvente. Desigur, speciile care infloresc si pe timp de iarna fac exceptie de la aceasta regula. Pentru ca plantele tale de apartament sa nu fie afectate de schimbarile climatice si sa infloreasca abundent in primavara este indicat sa respecti anumite reguli:


1 Din cauza surselor artificiale de incalzire – calorifere, radiatoare, sobe folosite pe timpul iernii aerul devine foarte uscat iar acest lucru poate afecta sanatatea plantelor. Ca sa compensezi acest lucru si sa cresti umiditatea aerului este bine sa amplasezi in apropierea surselor de caldura un vas cu apa. De asemenea, mai poti aseza ghivecele pe un pat de argila udat periodic.


2 In timpul iernii plantele se uda de maximum doua ori pe saptamana, in momentul in care pamantul de la suprafata s-a uscat. In cazul in care temperatura din camera nu este foarte ridicata, este recomandat sa pui apa in farfurioara ghiveciului.


3 Nu hrani plantele cu fertilizant in perioada iernii. Foloseste un ingrasamant lichid inainte de instalarea sezonului rece si in primavara, insa evita utilizarea lui iarna.


4 Cactusii si plantele suculente se uda cu foarte putina apa, la intervale de circa 3 saptamani. Repausul din timpul iernii este foarte important pentru aceste specii pentru ca le regenereaza.


5
Plantele de apartament cu origine tropicala- Aechmea, Dracaena, Ficus, Fittonia, Guzmania vor intra si ele intr-o perioada de repaus astfel ca trebuie udate mai rar, de maximum 2 ori pe saptamana si tinute in locuri luminoase.


6 Plantele subtropicale ca Azalea, Camelia, Eucaliptul, Iedera, Muscata se uda mai rar decat cele tropicale ele suportand si temperaturi negative , pentru perioade scurte de timp.


7 Speciile cu tuberculi si rizomi ca Achimenes, Begonia, Caladium nu se uda pe timp de iarna. Ele au au nevoie de conditii mai speciale de ingrijire pentru ca intra intr-o perioada de repaus severa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului