Plante de apartament

#buchete trandafiri #trandafiri

De ce sa alegi buchete de trandafiri speciale pentru persoanele dragi?

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa atribuie diferite explicatii si povesti elementelor din natura. Unele aveau conotatii pozitivele, altele negative. Dintre cele pozitive, mereu s-au remarcat florile. Oamenii le foloseau atat pentru a-si decora casele, dar si pentru a le darui sau pentru a prepara diferite leacuri cu ajutorul lor. Dintre toate aceste flori, de trandafiri sunt legate cele mai multe mituri si povesti, fiind considerate flori ale iubirii in special.

Stii si tu ca trandafirii rosii se daruiesc persoanelor iubite ca simbol al dragostei, al pasiunii si al dorintei. Legenda spune ca trandafirii rosii au aparut ca urmare a unui incident in care a fost ranit Adonis, iubirea zeitei Afrodita. Insa, nu toti trandafirii au o semnificatie frumoasa. De exemplu, trandafirii galbeni sunt pe nedrept asociati cu gelozia. In realitate, galbenul nu are nici o legatura cu acest sentiment, ci este o culoare a bucuriei. Asadar, data viitoare cand iti doresti sa daruiesti trandafiri galbeni si ai totusi o retinere, adu-ti aminte de adevarata lor semnificatie.

Dupa cum poti vedea, trandafirii au fost si inca sunt flori deosebite, iubite de toata lumea. Insa, daca nu te-am convins pana acum sa le daruiesti persoanelor iubite buchete de trandafiri speciale, o sa iti prezentam cateva dintre motivele pe care ar trebui sa le iei in considerare!

1. Trandafirii sunt cele mai frumoase si mai apreciate flori din lume, asa ca nu ai cum sa dai gres alegand un astfel de buchet. Nimeni nu poate rezista gingasiei petalelor de trandafir si mirosului dulceag si unic. Sunt flori superbe, care vor bucura sufletul si care vor infrumuseta orice incapere. In plus, sunt printre cele mai rezistente flori si sunt si cele care se conserva cel mai bine. Se pot usca si pot rezista fara probleme cativa ani.

2. Trandafirii au semnificatii deosebite! Asa cum ti-am spus mai devreme, trandafirii rosii sunt simbolul iubirii, iar cei galbeni al bucuriei. Daca vrei sa daruiesti trandafiri pentru botezul unui bebelus sau pentru nasterea lui, iti sugeram sa alegi trandafiri albi. Acestia exprima inocenta. Vrei sa ii spui cuiva ca te-ai indragostit la prima vedere? Atunci alege trandafiri lila. Iar trandafirii roz exprima optimismul, asa ca daruieste-i cand persoanele iubite primesc vesti excelente!

3. Vor arata excelent alaturi de orice alte flori. Trandafirii sunt flori care se potrivesc perfect in orice buchet. Poti alege un buchet cu trandafiri si lalele pentru inceputul de primavara sau pentru Dragobete. Sau trandafiri albi si frezii pentru a-l darui in perioada Pastelui. Posibilitatile sunt nenumarate si suntem siguri ca o sa apreciezi cat de usor se potrivesc trandafirii cu restul florilor.

Asadar, speram ca te-am convins sa alegi trandafiri ori de cate ori iti doresti sa impresionezi persoanele dragi. Sunt flori deosebite, cu semnificatii aparte si sunt ideale pentru orice eveniment. Poti comanda un buchet deosebit de trandafiri dintr-o florarie online si astfel te vei bucura si de servicii de livrare flori in cel mai scurt timp de la comanda.

Tu cand ai daruit ultima data un buchet de flori? Ne poti spune cui ii era adresat si ce fel de trandafiri ai daruit?

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare