Plante de apartament

#mutare plante #plante de apartament #plante

De ce trebuie sa tii cont cand muti plantele in interior

Odata cu venirea sezonului rece, plantele din balcon sau terase trebuie mutate in interior, pentru a supravietui peste iarna. Un bun gradinar trebuie sa cunoasca insa anumite trucuri pentru a-si ajuta plantele sa supravietuiasca si in sezonul rece. Iata de ce trebuie sa tii cont cand muti plantele in interior!


Unde le pozitionezi

Inainte de a muta plantele in casa, asigura-te ca locul in care le pozitionezi este luminos, departe de calorifer. De asemenea, plantele trebuie ferite si de zonele in care se formeaza curenti de aer, deoarece risti sa se ofileasca.

Atentie la daunatori si boli

Cand introduci plantele in interior, verifica-le cu atentie pentru a evita sa introduci in casa plante cu daunatori. Indeparteaza eventualele insecte si aplica tratamente pentru indepartarea accestora. Daca planta este afectata de mucegai sau ciuperci, indeparteaza partile afectate si transplanteaz-o intr-un ghiveci nou.

Majoritatea plantelor, dar in special muscatele, au nevoie de o tundere in momentul in care sunt introduse in casa. In acest el vor creste mult mai frumos in primavara urmatoare.

Asigura-le umiditate

In sezonul rece multe dintre plantele de interior au nevoie de udari mai rare. Nu uda plantele zilnic, ci doar atunci cand pamantul incepe sa se usuce, in caz contrar risti ca acestea sa se inece. Mai multe despre udarea plantelor in sezonul rece poti afla de aici!

Schimba-le ghivecele

Atunci cand muti plantele in interior,este momentul oportun pentru a le replanta in ghivece noi. Asigura-te ca noile ghivece au cat mai multe gauri de drenaj si umple-le cu amestec de sol special pentru tipul de planta pe care il detii. De asemenea, scutura bine de pamant si radacinile plantelor pentru a scapa de daunatori si/sau a verifica daca sunt sanatoase.

Sursa foto: lowes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului