Plante de apartament

#Spathiphyllum #levantica #plante de apartament #orhidee # flori dragoste #flori iubire

Flori care aduc noroc in dragoste. Iti gasesc sufletul-pereche prin puterile lor

Pentru a avea noroc in dragoste este bine sa ai in locuinta ta cateva plante. Inca din cele mai vechi timpuri exista traditia ca multe dintre flori pot sa te ajute in iubire.

Iata care sunt florile care aduc noroc in amor prin puterile lor magice:

1. Spathiphyllum - "Fericirea femeii"

Aceasta planta, cu frunze lungi si inguste, poate atrage in casa ta sufletul-pereche. Se mai numeste si Fericirea femeii, caci aduce si fertilitatea, adica este aducatoare de copii mici in caminele celor care isi doresc un bebelus.

2. Mirtul

Mirtul este o planta pe care toate fetele nemaritate trebuie sa o aiba in casa.  Mirtul era inchinat Afroditei, zeita iubirii si a frumusetii. Un lastar din buchetul de mirt purtat de regina Victoria la nunta a fost pus in pamant - si de atunci, crengutele parfumate fac parte din toate nuntile regale englezesti. Un simbol al tineretii si al fortei, se crede ca mirtul poate sa iti aduca in casa barbatul la care ai visat.

3. Levantica

Levantica este planta care alunga singuratatea. Legenda ei spune ca un zeu s-a uitat printre nori, ca sa vada ce mai fac muritorii. Pe paman a vazut o femeie de o frumusete uimitoare, de care s-a indragostit nebuneste. I-a rugat pe toti zeii sa il lase sa ajunga pe Pamant, renuntand in schimb la nemurire.

Cand a ajuns pe pamant, un alt tanar i-a luat fata la care visa. Zeul a plans atunci pentru prima oara cu lacrimi si i-a implorat pe zei sa il ajute.

De atunci, zeii au decis ca cerul sa fie acoperit de o patura groasa de nori, pentru ca nimeni din cer sa nu mai vada pe cineva de pe Pământ - iar pe bietul zeu, pacalit de aparențele unui chip frumos, l-au transformat intr-o floare frumos mirositoare. De fapt, levantica e planta-simbol pentru cei care cauta pretutindeni frumusetea.

4. Orhideea

Orice cuplu ar trebui sa aiba in casa orhideea, deoarece este simbolul frumusetii si al iubirii care trece peste orice obstacol. De asemenea, orhideea este simbol al fertilitatii si al impacarii.

Orhideea roz e simbolul inocentei si al bucuriei de a trai. Orhideea alba se poate oferi oricand unei femei din familia ta, fara o ocazie speciala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului