Plante de apartament

# ghivece pentru plantele de apartament #plant de apartament #ghivece unice #ghivece

Ghivece unice pe care le poti face chiar tu pentru plantele de apartament

Plantele sunt nelipsite in viata traita in apartament. Ele aduc frumusete, oxigen si o stare de bine generala. Fiind vii, sunt alegerea multor oameni care iubesc natura si care stand intr-un apartament, duc lipsa ei uneori. Pentru o imbunatatire a decorului ghivecele sunt si ele importante. Se pot decora sau construi chiar de catre tine si poti sa ai ideile puse in practica foarte usor. Iata cateva dintre variante:

1. Candelabru facut cu ciucuri si ata

Pentru acest tip de ghiveci atragator, ai nevoie de ata colorata groasa, de ciucuri multipli si de un suport in care vor sta plantele tale. Ce trebuie sa faci este sa crezi forma de candelabru atarnand suportul si sa pui ciucurii sa curga din diverse locuri ale creatiei tale.

2. Ghiveci din sarma

Pentru acest tip de ghiveci, ai nevoie de sarma si ustensile de taiat si indoit. De asemenea te ajuta un spray colorat pentru a vospi in ceea ce nuanta preferi tu. Este un stil minimalist si simplu.

3. Ghiveci ce atarna din lana

Daca iti place sa tricotezi, poti sa construiesti niste ghivece frumoase din lana bej, care sa fie de inspiratie traditionala si boema. Ele se pot pune oriunde, dar ferite de ploaie.

4. Ghiveci din ceramica falsa

Efectul de ceramica poate sa fie dat de pictura pe canistre sau conserve. Ele se dau cu un strat inital alb murdar si apoi se pun puncte negre intr-un pattern nestructurat.

5. Ghiveci in forma de pasari pe cuib

Pentru aceasta idee deosebita, poti sa construiesti un pat de lemne micute, iar apoi sa lipesti o pasare de ceramica deasupra sa. Tot acest ansamblu va fi atarnat de tavan cu sfori sau panglici rezistente. Are un efect spectaculos.

6. Ghiveci stil acvariu

Ideea de acvariu este data de boluri suspendate de sticla cu o deschizatura pe unde sa poata plantele sa respire si sa fie udate. Aceste boluri, care seamana cu un glob de iarna, pot sa fie simple sau decorate, in functie de preferinte. Si ele arata bine daca sunt atarnate, eventual cu lant.

7. Ghiveci macrame

Stilul acesta este unul extrem de simplu de realizat. Poti sa iei firele de macrame si sa le legi in orice forma doresti pana cand obtii un fel de plasa in care pui ghiveciul. Totul poate sa fie atarnat pentru o buna vizibilitate.

8. Ghiveci din nuca de cocos

Se taie o nuca de cocos in jumatate si se foloseste pe post de ghiveci. Ea poate sa fie simpla sau decorata, pictata.

9. Galetusa aramie

Un ghiveci aramiu este cu siguranta un obiect care atrage atentia prin frumusetea culorilor prezentate. Se iau galetusele in orice culoare si se vopsesc cu aramiu, iar apoi se atarna chiar de tortita lor.

10. Ghiveci din paie neon

O idee indrazneata este aceea a unor ghivece colorate, facute din structura de paie lipite intre ele pana cand dau o forma ce sustine usor un ghiveci mic. Ele sunt de efect si atrag privirile!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare