Plante de apartament

# ghiveci inteligent #ghiveci flori #ghiveci

Ghiveci inteligent, inventat de un licean: Uda singur florile. Cum este posibil

Un licean din Cluj-Napoca a inventat ghiveciul de flori inteligent, care uda singur plantele prin extragerea apei din umiditatea aerului. Astfel, el vine in ajutorul celor care lipsesc o perioada mai mare de acasa si care pot "uda" florile cu o aplicatie pe telefonul mobil.

Cum functioneaza sistemul

Cine utilizeaza acest sistem dispune de o aplicatie pe telefonul mobil cu care poate seta parametrii in care se afla planta.

"Inventia mea consta intr-un ghiveci de flori inteligent <>, care are o cutie de control ambiental a temperaturii si iluminatului din casa si una care face conexiunea la internet prin cablu sau wifi. Utilizatorul are o aplicatie pe telefonul mobil de unde poate seta parametrii in care se afla planta respectiva – de temperatura, de umiditate. Sistemul automat ii ofera plantei conditiile setate de proprietar, iar acesta are acces la o baza de date privind evolutia plantei de temperatura, umiditate, PH al solului. Ceea ce il face deosebit pe acest ghiveci inteligent este ca atunci cand utilizatorul uita sa umple rezervorul cu apa sau este plecat de acasa, in concediu, de exemplu, se reumple automat, avand un modul de condensare care condenseaza aerul, iar apa rezultata este tratata cu minerale. Practic, absoarbe umiditatea din aer si o transforma in apa pentru plante," a spus Robert Kovacs, absolvent al clasei a XII-a a Liceului Unitarian "Janos Zsigmond" Cluj-Napoca, pentru Mediafax.

Sistemul dispune si de un filtru cu carbune activ, care are rolul de a filtra microorganismele si concentratia de clor din reteaua de apa.

"Utilizatorul mai poate seta generatorul de unde magnetice, generatorul de frecventa de sunet si de pulsatie a luminii si are si un dispozitiv care reda muzica plantei. Toate aceste elemente ajuta la dezvoltarea plantei si se bazeaza pe diverse studii. Ghiveciul inteligent poate asigura apa unei plante si pentru o perioada de timp de o jumatate de an," a explicat liceanul.

Cum i-a venit ideea

Acesta a dezvoltat ghiveciul inteligent dupa ce a uitat de cateva ori sa ude plantele pe care le are in casa si a lucrat la proiect din luna noiembrie 2018 pana in aprilie 2019, ajutat de tatal sau si de mentori.

Robert a participat cu "KO – pot" la două concursuri de inventica din Ungaria, la Budapesta si Szeged, unde a fost premiat si a depus documentele pentru obtinerea brevetului de inventie la autoritatile ungare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului