Plante de apartament

#plante ghiveci #gradina in miniatura #plante decorative #plante liliputane

Gradina-bijuterie sau cum sa cresti flori in miniatura

Plantele liliputane sunt cu adevarat fermecatoare, mai ales pentru cei care si-ar dori o gradina mare, dar nu au spatiu. E suficient un petic de pamant sau un ghiveci mai generos si poti proiecta gradina visurilor tale in miniatura. Iata ce poti planta!

O colectie de narcise, cyclamen, zambile sau orice alte plante pitice poate forma un tablou feeric in orice casa sau pe orice terasa, dar mai ales intr-un coltisor langa casa. Plantele scunde se dezvolta prin bulbi si sunt niste mici bijuterii delicate si forte elegante.

Sursa foto: liveinternet.ru

Nertera. Cunoscuta si sub denumirea de floarea de coral, Nertera seamana mai degraba cu un portocal plin de fructe, dar nu mai mare de 30 de centimetri. Nici frunzele si nici florile nu sunt pe atat de spectaculoase precum sunt fructele acestei plante. Ele sunt de marimea unei coacaze sau a unui bob de mazare, de culoare portocalie si persistente, ramanand cateva luni la rand pe ramuri. Planta iubeste atat lumina, cat si umbra, deci trebuie gasita o cale de mijloc. Ii trebuie un sol nisipos, cu drenaj bun, dar si foarte multa apa turnata direct langa radacina si nicidecum pe frunze, pentru ca acestea vor putrezi.

Sursa foto: vicvapor.com

Agapanthus. Crinul african, sau Agapanthus, face flori foarte delicate a caror culoare variaza de la albastru deschis pana la albastru inchis cu nuante de violet, dar exista si crini africani cu flori albe. Aceste plante se cultiva in ghivece, dar si intr-o curte interioara, intr-o zona adapostita.

Sursa foto: nazimtanrikulu.com

Alchemilla mollis. Aceasta planta foarte simpatica are frunze de un verde deschis si flori galben-verzui grupate sub forma unor umbrelute. O poti folosi foarte bine pentru a margini gradina, dar si amestecata printre celelalte plante pitice cu care face casa buna, pentru ca este nepretentioasa.

Sursa foto: panoramio.com

Scilla. Cunoscuta la noi si ca Viorea, Scilla se numara alaturi de ghiocei si toporasi printre vestitorii primaverii. Viorelele au flori mici, albastre si foarte parfumate. Planta nu creste mai mult de 25 de centimetri in inaltime si nu este deloc pretentioasa.

Printre plantele pitice se mai numara narcisele, sporul casei sau florile de piatra, plante care, de asemenea, nu au nevoie de tratamente speciale pentru a se dezvolta frumos.

Sursa foto principala: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare