Hidroponia, metoda uimitoare de a creste plante de apartament fara pamant

Plante de apartament

#plante de apartament #pamant #crestere plante #hidroponia #metoda hidroponia

Hidroponia, metoda uimitoare de a creste plante de apartament fara pamant

Hidroponia este o metoda revolutionara de a creste plante in apartament fara sa folosesti pamant. Iti vine sa crezi sau nu, poti avea o gradina de interior spectaculoasa, in care plantele sa isi primeasca nutrientii in cantitati si proportii optime, fara sa utilizezi ghivece clasice.

Credeai ca iarna este o perioada in care sa renunti la activitatile tale de gradinarit? Mediul interior este la fel de ofertant cand vrei sa incepi un proiect "verde" nou-nout, iar hidroponia este cel mai relevant exemplu in acest sens. Invata chiar acum sa cresti plante fara pamant, in interiorul casei tale!

Sistemele hidroponice automate

Designerii au dezvoltat, in ultimii ani, sisteme hidroponice automate compacte, excelente pentru a fi montate in interior si pentru a creste plante incantatoare, fara ghivece cu pamant. Doritorii de a iesi din conventional au inceput deja sa le utilizeze, dovada stand fotografiile care ne dezvaluie cum ar putea sa arate gradinaritul viitorului.



Astfel, sistemele hidroponice seamana cu dispozitive frigorifice sau dulapuri clasice confectionate din sticla. Legumele sau fructele de padure cresc pe rafturile lor individuale, cu ajutorul unor substante speciale care inlocuiesc solul.

In randul substantelor folosite la hidroponie se numara substratul de cocos sau Keramizitul. Aceste sisteme performante ajuta si la economisirea spatiului, avand un design ergonomic. Luminozitatea este asigurata de becuri de tip LED, care ajuta la economisirea energiei electrice si a bugetului propriu (rezista mai mult in timp).

Designerii sistemelor hidroponice automate recomanda folosirea apei menajere purificate pentru irigarea plantelor. Daca singurul spatiu disponibil din bucataria ta este, de pilda, un pervaz, poti creste plante folosind metoda aeroponica: aceasta nu implica utilizarea unui substrat de crestere, intrucat radacinile plantelor sunt pozitionate in recipiente umplute cu apa pulverizata, care trebuie sa fie intretinuta in permanenta.

Dupa ce inveti conceptele de baza ale hidroponiei, poti creste plante cu mai putin efort, decat in cazul gradinaritului conventional. Iar daca utilizezi un sistem de circulatie automata (exista si aceasta solutie!), nevoia de udare si fertilizare a plantelor dispare in totalitate.



Aproape orice planta crescuta din seminte sau rasaduri poate fi cultivata in sistemele hidroponice, cu exceptia celor mature cu radacini delicate.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare